Forening søger sponsorer til hjertestarter ved EUC Syd

8. april 2016 Samfund

“Kunsten at redde liv” er en forening, som vil sætte hjertestartere op i hele Danmark.Informationstavle-eksempel

“Vi vil ud med budskabet til så mange som muligt om, hvor vigtig det er, at have en hjertestarter i nærheden”, siger Dorthe Lund fra Artiklen fortsætter under annoncen

dk/” target=”_blank”>Kunsten at redde Liv til SøndrborgNYT.

Foreningen efterlyser sponsorer, der for deres bidrag kan få firmalogoet op ved hjertestarteren.

Og den, der søges sponsorer til, skal sidde ved EUC Syd i Sønderborg, hvor der kommer rigtigt mange mennesker hver eneste dag.

“Grunden til vi samler ind er, at der desværre ofte er lidt lang responstid før en ambulance vil nå frem. Og i tilfælde af hjertestop har man kun ca. 10 min før det er for sent”, siger Dorthe Lund.

Årligt er der ca. 4000 mennesker, der falder om med hjertestop og desværre kun ca, 10 procent overlever. Det lave antal skyldes i de fleste tilfælde at hjælpen kommer for sent.

Få minutter afgør liv og død

“Men har man en hjertestarter ved hånden og den benyttes indenfor de første 4-5 min stiger overlevelses procenten helt op til ca. 75 procent”, siger Dorthe Hansen.

Dorthe Hansen søger sponsorer, der vil hjælpe med at redde liv.

Dorthe Hansen søger sponsorer, der vil hjælpe med at redde liv.

Ved siden af hjertestarten kommer der en informationstavle med det internationale logo for hjertestarter og en 10 trins guideline for, hvordan hjertestarten bruges, fordi mange mennesker er bange for, at gøre det forkert.

Der sker også det, at når hjertestarteren så skal i brug og låget åbnes, fortæller hjertestarteren selv, hvordan og hvorledes det hele skal foregå, netop så man ikke panikker over, både at skulle læse på tavlen, og gøre det rigtigt.

“Alle de virksomheder, der støtter op om projektet kommer til at få firma navn eller logo på informationstavlerne, så de kan signalere alt det gode, der er ved at redde liv”, siger Dorthe Hansen.

Hvis I har lyst til, at støtte op om dette projekt kan i kontakte Dorthe Lund på 29670715 eller mail Dorthe@kunstenatreddeliv.dk

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk