Foreningen Als-Fynbroen skal have flere medlemmer

16. januar 2015 Erhverv

Der er godt 500 mennesker, der har meldt sig ind i foreningen Als-Fynbroen og det tal skal fordobles i løbet af 2015, mener Mogens K. Nielsen, der sidder på formandsposten i foreningen, som arbejder for, at der kommer en bro mellem Bøjden og Fynshav.

Klik på billedet og meld dig ind i foreningen.

Klik på billedet og meld dig ind i foreningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det handler ikke så meget om at kunne komme fra Fyn til Als i en fart. Det handler om vækst og arbejdspladser. For eksempel kan Danfoss og Linak få højtuddannde til at pendle på arbejde fra Odense, hvis der kommer en bro. Vi får dem ikke til at køre udenom og de fleste vil ikke flytte”, siger Mogens K. Nielsen.

I slutningen af februar er der generalforsamling i foreningen bag om broforbindelsen. Det er på Hotel Comwell, hvor medlemmerne kan få en masse at vide om alt det, som en bro fører med sig. Den gør blandt andet Als til en del af et nyt trekantsområde, hvor det bliver attraktivt at have sin virksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomheder er lig med arbejdspladser.

“Vi har inviteret en fremtidsforsker, der kan fortælle, hvad infrastuktur betyder for udviklingen”, siger Mogens K. Nielsen.

Undersøgelser styrker optimisme

Torsdag holdt brobestyrelsen møde med Stephan Kleinschmidt og andre repræsentanter fra Sønderborg.

Torsdag holdt brobestyrelsen møde med Stephan Kleinschmidt og andre repræsentanter fra Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen har været i gang med undersøgelser af havbunden og det positive er, at der er grobund for at fortsætte med flere undersøgelser – og når alt er tjekket, så skal der for alvor gang i lobbyarbejdet, så Folketinget stiller en garanti for de mange penge, der investeres i brobyggeriet.

“Og det er vigtigt, at foreningen kan udtale sig på vegne af rigtigt mange medlemmer”, siger Mogens K. Nielsen. Antallet af medlemmer er jo den vægt, der kan lægges bag ordene.

“Så nu vil vi have snakket samarbejde med partiernes ungdomsforeninger”, siger broformanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal selv skabe udvikling

Erling Lundsgaard forklarer, at det derfor stadig handler rigtigt meget om at få udbredt kendskabet til alle de goder, der følger med en broforbindelse.

Stephan Kleinschmidt fortæller om Slesvigsk Partis garanti for en byrådsplads.

Stephan Kleinschmidt fortæller brobestyrelsen om Slesvigsk Partis garanti for en byrådsplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er vigtigt at flere ser, at det handler om egnsudvikling”, siger han.

Det koster kun 100 kroner om året at bakke om ideen, der kan vise sig at få afgørende betydning for fremtiden på Als og Sydvestfyn.

Peter Hansen fra Venstre har tit og ofte sagt, at skal der ske noget på Als, så skal vi selv sætte det i gang.

“Vi skal ikke regne med at andre kommer og gør tingene for os”, siger Peter Hansen, når der snakkes udvikling, vækst og arbejdspladser.

Trafiktal

Cowi har beregnet, at der hver dag vil køre 9000 personer over den kommende bro.

Færgeforbindelsen sejler i snit 350 passagerer over om dagen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 112, Sønderborg

Kunde i Borgen blev slået

4. oktober 2023 112

Tirsdag aften ved 18:30-tiden blev en kunde i Borgen udsat for vold. “Han blev slået med knytnæve i ansigtet af en anden mand, som vi fik fat på”, siger Jan Rasmussen fra det lokale politi. “Voldsmanden bliver sigtet for at slå og så finder vi 2,14 gram kokain på ham, som han også sigtes for”. […]

Læs mere...