Foreningen Nygård inviterer til Litteratur i fællesskab

6. oktober 2020 Kultur

På Nygård i Nørreskoven vil der igen være mulighed for at mødes om litteratur – at mødes om fortællingen, eksempelvis en novelle, i fællesskab.  Vi tror, at litteratur kan deles – at læse behøver ikke være noget, man gør alene – tvært imod kan litteratur være samlingspunkt for fællesskab – være et fælles udgangspunkt, hvor vi kan mødes og blive klogere på os selv, teksten og måske hinanden.

Teksten læses højt og skaber samtidig en følelse af fællesskab og personligt nærvær, fordi vi sidder samlet og lyttet til en stemme, der fortæller, skriver Foreningen Nygård til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man mødes om teksten – måske sætter teksten tanker i gang, og hvis man har lyst, kan man dele sine tanker med de andre, der er til stede.  Det er den enkeltes oplevelse af teksten, der er det centrale. Det er helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at deltage i samtalen.

Alle kan være med

Alle kan være med!  Uanset køn, alder uddannelse og baggrund. Det kræver ingen specielle forudsætninger eller forberedelse at være med, og der findes ikke rigtige eller forkerte oplevelser af en tekst. Du skal bare møde op, som den du er med et åbent sind – klar til at lytte og undre dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tekstens handling eller tema giver anledning til tanker, som man gerne vil give videre til de andre efter oplæsningen.

Den samtale starter efter oplæsningen.

Gruppe fra foreningen leder

Det gør en gruppe under Foreningen Nygård. Denne gruppe finder gode tekster, én fra gruppen læser op og sørger for at gruppen fungerer.

Der kan være op til 12 deltagere hver gang

Der planlagte fire onsdage – hver gang kl. 15 – 17:

28.oktober, 25. november,  28. januar og 27. januar samt den 24. februar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan deltage en enkelt gang eller alle gange.

Prisen er 40 kr. pr. gang inkl. kaffe og småkage/skærekage

Tilmelding er nødvendig senest en uge før til: nygaardals@gmail.com

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...