Foreningen Nygård inviterer til Litteratur i fællesskab

6. oktober 2020 Kultur

På Nygård i Nørreskoven vil der igen være mulighed for at mødes om litteratur – at mødes om fortællingen, eksempelvis en novelle, i fællesskab.  Vi tror, at litteratur kan deles – at læse behøver ikke være noget, man gør alene – tvært imod kan litteratur være samlingspunkt for fællesskab – være et fælles udgangspunkt, hvor vi kan mødes og blive klogere på os selv, teksten og måske hinanden.

Teksten læses højt og skaber samtidig en følelse af fællesskab og personligt nærvær, fordi vi sidder samlet og lyttet til en stemme, der fortæller, skriver Foreningen Nygård til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man mødes om teksten – måske sætter teksten tanker i gang, og hvis man har lyst, kan man dele sine tanker med de andre, der er til stede.  Det er den enkeltes oplevelse af teksten, der er det centrale. Det er helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at deltage i samtalen.

Alle kan være med

Alle kan være med!  Uanset køn, alder uddannelse og baggrund. Det kræver ingen specielle forudsætninger eller forberedelse at være med, og der findes ikke rigtige eller forkerte oplevelser af en tekst. Du skal bare møde op, som den du er med et åbent sind – klar til at lytte og undre dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tekstens handling eller tema giver anledning til tanker, som man gerne vil give videre til de andre efter oplæsningen.

Den samtale starter efter oplæsningen.

Gruppe fra foreningen leder

Det gør en gruppe under Foreningen Nygård. Denne gruppe finder gode tekster, én fra gruppen læser op og sørger for at gruppen fungerer.

Der kan være op til 12 deltagere hver gang

Der planlagte fire onsdage – hver gang kl. 15 – 17:

28.oktober, 25. november,  28. januar og 27. januar samt den 24. februar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan deltage en enkelt gang eller alle gange.

Prisen er 40 kr. pr. gang inkl. kaffe og småkage/skærekage

Tilmelding er nødvendig senest en uge før til: nygaardals@gmail.com

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
20. september 2021 Nordborg, Frivillige

Billetterne til Oktoberfest i Nordborg er til salg

20. september 2021 Nordborg

Mange tusinde danskere drager hvert år til Bayern for at deltage i verdens uden sammenligning største folkefest: Oktoberfesten i München. Derfor er der stor efterspørgsel på selvsamme oplevelser i Danmark, og ikke mindst i Nordborg. Det er lykkedes Nordborg Ringriderforening at lave en aftale med Vollstedt Group, som leverer et komplet Oktoberfest koncept i Nordals […]

Læs mere...