Foreningen Als Stenrev inviterer gæster så ideen med rev kan spredes

11. februar 2019 Samfund

35.000 tons sten er siden 2012 lagt ud i 19 nye stenrev omkring Als.

Havets flora og fauna har taget godt imod revene, og nu vil foreningen Als Stenrev og Sønderborg Kommune dele de gode erfaring med andre ved en konference den 22.-23. august.

Formålet er at få flere til at lave rev og dermed styrke naturen i og over havet, skriver Sønderborg Kommune.

Førende forskere deltager i konferencen og lægger dermed et højt ambitionsniveau. Fra arrangørernes side lægges der samtidig vægt på, at deltagerne skal have praktiske værktøjer med hjem, så de selv kan gå i gang med at lave stenrev dér, hvor de bor.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi håber på en konference, hvor forskere mødes med dykkere, lystfiskere og offentlige planlæggere, som kan dele viden og inspirere hinanden. Mange af revene har kun ligget der i få år, og alligevel kan vi allerede nu konstatere masser af plante- og dyreliv i og omkring dem. Det er vi simpelthen nødt til at fortælle alverden, så man alle andre steder får mod på at gå i gang med at lave nye rev til glæde for vores miljø”, siger Aase Nyegaard, der både er formand for bestyrelsen i Als Stenrev og formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Baggrunden for, at Sønderborg er det oplagte sted for en ambitiøs konference om stenrev og deres bidrag til et hav i balance, er at man dannede foreningen Als Stenrev i 2012. Initiativtagerne – med et stort hjerte for et sundt havmiljø – kommer fra blandt andre LandboSyd, Danmarks Naturfredningsforening, Dykkerklubben Poseidon og Dansk Amatørfiskerforening.

Det er meningen, at konferencedeltagerne tilbydes mulighed for at besøge demonstrationsrevet, Triton, ved Sønderborg Slot, som ligger let tilgængeligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere på Als Stenrevs hjemmeside, hvor man også fra omkring 1. marts kan tilmelde sig konferencen.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. maj 2021 Broager, Debat

Debatindlæg: Der skal være boligudvikling i hele kommunen

10. maj 2021 Broager

Byrådskandidat Erik Krogh, Venstre, skriver: Boligudvikling i hele kommunen er altafgørende for at fastholde borgere, der allerede bor i kommunen og som står over for et boligskift fra en større til en mindre bolig eller omvendt. Mange ønsker fortsat at bo i den by eller i det område, hvor man har boet igennem mange år. […]

Læs mere...