Foreningen Als Stenrev inviterer gæster så ideen med rev kan spredes

11. februar 2019 Samfund

35.000 tons sten er siden 2012 lagt ud i 19 nye stenrev omkring Als.

Havets flora og fauna har taget godt imod revene, og nu vil foreningen Als Stenrev og Sønderborg Kommune dele de gode erfaring med andre ved en konference den 22.-23. august.

Formålet er at få flere til at lave rev og dermed styrke naturen i og over havet, skriver Sønderborg Kommune.

Førende forskere deltager i konferencen og lægger dermed et højt ambitionsniveau. Fra arrangørernes side lægges der samtidig vægt på, at deltagerne skal have praktiske værktøjer med hjem, så de selv kan gå i gang med at lave stenrev dér, hvor de bor.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi håber på en konference, hvor forskere mødes med dykkere, lystfiskere og offentlige planlæggere, som kan dele viden og inspirere hinanden. Mange af revene har kun ligget der i få år, og alligevel kan vi allerede nu konstatere masser af plante- og dyreliv i og omkring dem. Det er vi simpelthen nødt til at fortælle alverden, så man alle andre steder får mod på at gå i gang med at lave nye rev til glæde for vores miljø”, siger Aase Nyegaard, der både er formand for bestyrelsen i Als Stenrev og formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Baggrunden for, at Sønderborg er det oplagte sted for en ambitiøs konference om stenrev og deres bidrag til et hav i balance, er at man dannede foreningen Als Stenrev i 2012. Initiativtagerne – med et stort hjerte for et sundt havmiljø – kommer fra blandt andre LandboSyd, Danmarks Naturfredningsforening, Dykkerklubben Poseidon og Dansk Amatørfiskerforening.

Det er meningen, at konferencedeltagerne tilbydes mulighed for at besøge demonstrationsrevet, Triton, ved Sønderborg Slot, som ligger let tilgængeligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere på Als Stenrevs hjemmeside, hvor man også fra omkring 1. marts kan tilmelde sig konferencen.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...