Forfatter fortalte man kan begå drab i Alsion – og faktisk slippe godt fra det

12. oktober 2019 Kultur

Der kan sættes uhyggelige scener overalt og lørdag eftermiddag blev det vist, at det sagtens kan lade sig gøre i Alsion, hvor der forresten er rigtigt gode muligheder for at gemme et lig eller to – og være sikker på, at det ikke bliver fundet sådan lige med det første.

“Søren Knudsen, der er scenemester i Alsion, laver stemninger ved hjælp af lys og en forfatter gør det med sine beskrivelser”, sagde Christoffer Petersen, som egentlig hedder Christoffer Patton.

Christoffer Patton er forfatter og skriver på sit modersmål, som er engelsk.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men jeg solgte ikke nogle bøger og på et tidspunkt snakkede jeg med min familie om det. Vi nåede frem til, jeg kunne prøve at bruge min kones efternavn, som er Petersen – og det virkede”, sagde forfatteren til de knap 50 gæster, der havde meldt sig til en guidet tur med Christoffer Petersen og Søren Knudsen, så de også fik en idé om, hvor i Alsion, der kan gemmes et lig, måske svigermors.

For at sætte en tyk streg under uhyggen, så fortalte Søren Knudsen, at en del af turen fører til steder i bygningen, hvor PET aldrig har været.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra toppen og nedad

Turen begyndte på den øverste etage i Alsion og det er der, hvor alle spil til scenetæpper og andet er. Og derfra var det muligt at kigge helt ned til stolerækkerne i salen.

En spot lyste på to personer, der lå hen over nogle af sæderne. Om det var et par medarbejdere, der lå og sov – eller om det handlede om drab, fandt ingen ud af.

Christoffer Petersen fortalte, hvordan han selv blev inspireret til sin bog, Blackout Ingénue, efter en rundvisning i Alsion, hvor han og scenemesteren havde fundet adskillige steder, hvor der kan ske drabelige ting, som ingen nogensinde ville finde ud af.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis vi smider et lig ned i en af siderne her fra etagen, så er der 20 meter til bunden og det er utænkeligt, at vedkommende nogensinde bliver fundet igen”, sagde Søren Knudsen, som mest af alt brugte sine ord på at fortælle, hvordan den fantastiske lyd, der er i Koncertsalen, laves.

Forfatteren havde mere sit fokus på drab og uhygge.

Det kan måske virke en smule pædagogisk ukorrekt at give andre gode ideer til at begå drab og også til at skjule et lig, så sagen næppe opklares.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men vi har brug for krimierne, fordi de viser, at når der sker noget uhyggeligt, så bliver det opdaget. Retfærdigheden vinder altid”, sagde Christoffer Petersen.

Christoffer Petersen flyttede til Sønderborgområdet for få år siden og synes, her er fantastisk dejligt.

“En dag gik jeg ved havnen og så husbåden. Jeg tænkte straks, at i den skal min næste morder bo – og Alsion skulle være stedet, hvor mordet bliver begået”, sagde forfatteren og tilføjede, at han også fik både ringridningen og biogasanlægget i Kværs med i sin krimi, der kan købes online på Amazon.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere gæster spugte, om hans bøger ikke kommer på dansk.

“Det gør de ikke og det er fordi, det danske krimimarked er mættet”.

Hans hustru fortalte til SønderborgNYT, at flere af Christoffer Petersens bøger oversættes til andre sprog.

“Salget er ikke stort nok til, at han kan leve af det. Men det går fremad hele tiden”, sagde hun.

Så vidt Søren Knudsen og Christoffer Petersen husker, var der ingen, der blev gemt eller glemt på dagens rundvisning.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...