Forhistorisk fodtur omkring Nygård

17. april 2021 Kultur

Lørdag den 24. april fra klokken 13 til cirka 15 inviterer Foreningen Nygård med museumsinspektør Merete Essenbæk museum Sønderjylland som turguide til arkæologisk vandring omkring Nygård i Nørreskoven på Als.

Turdeltagerne mødes ved Baronens Høj ved den gamle skovfogedbolig Nygård, Nørreskovvej 41 i Nørreskoven på Als. Her begynder og her slutter turen.

Turen går gennem den nordlige del af Nørreskoven, altså Melved Skov. På den cirka fire kilomter lange tur er der tilbageblik hele6500 år tilbage i tiden, skriver Foreningen Nygaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undervejs skal turdeltagerne forbi lang og runddysser, hvor man vil få viden om forskellen mellem de to dysseformer, hvad der er fundet i dem, hvordan de blev bygget, og hvilken betydning de havde for datidens mennesker og hvad de betyder i dag.

Der vil blive fortalt om hertugens jagtslot og jagtområder. Der skal lægges hånd på fortidens hellige sten, og endelig skal man se, om vikingetidens grave kan anes i skovbunden.

Er man interesseret i at deltage skal man forhåndstilmelde sig på nygaardals@gmail.com

Deltagerpris er 40 kroner.

Der er kun få pladser tilbage.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...