Forholdsvis få kejsersnit på Sønderborg Sygehus

15. juli 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Der er stor forskel på, hvor ofte de danske sygehuse udfører et kejsersnit, skriver Kristeligt Dagblad.sygehus

På Sønderborg Sygehus’ fødeafdeling endte hver syvende fødsel sidste år med et kejsersnit. Det gør sygehuset til et af de få steder i Danmark, hvor andelen af kejsersnit er under 20 procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Katrin Löser, kliniklæge og overlæge på fødselsklinikken i Sønderborg, forklarer, at det formentlig skyldes, at de bruger meget tid på afdelingen på at tale med kommende forældre og forberede dem så godt som muligt på fødslen:

– Vi oplever, at man kan komme langt ved at tale med folk og forklare dem, hvad der skal ske og love dem, at de ikke er alene. Det handler i bund og grund om tryghed, siger hun og understreger, at kejsersnit er en nødløsning, som de kun bruger i Sønderborg, når der er en lægelig grund til det.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den anden ende af skalaen finder man Odense Universitetshospital, som er et af de hospitaler, der foretager flest kejsersnit. Her kommer hvert fjerde barn til verden ved hjælp af kejsersnit.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...