Forholdsvis mange hjem har fået rotter indenfor

10. januar 2020 Samfund

Rottebekæmperne i Sønderborg Kommune har rigtigt travlt, fordi der er kommet mange anmeldelser om rotter i folks hjem.

“Regnvandet har oversvømmet rotternes ‘hjem’ og derfor søger de indendørs”, siger Lisa Andersen fra Erhverv og Affald  i Sønderborg Kommune. Hun fortæller, at der gennem den seneste uge dagligt er kommet 4-5 anmeldelser om rotter.

De anmeldelser, hvor der er rotter indefor i boliger, har første-prioritet, mens de, der anmelder rotter i hønsehuset eller haveskuret kan komme til at vente.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Er der rotter inde i et hjem, så kommer rottebekæmperen indenfor 24 timer – og tit er det samme dag”, siger Lisa Andersen. Hun fortæller, at har man rotter i haveskuret eller lignende steder, så kan man selv sætte fælder op.

“En klapfælde med lidt spegepølse eller Nutella er glimrende”, siger hun.

Er der huller i din bolig?

Hvis man vil forebygge rottebesøg, så handler det om at rottesikre boligen.

“Det handler om, at vinduer og døre ikke må stå på klem – og så skal nedløb fra tagrender være tætte”, siger Lisa Andersen til SønderborgNYT. Hun fortæller, der er en hjemmeside med gode råd. Den finder du HER på LINKET.

“Vi skal tænke på, at rotter ikke står i afstand fra vores bolig og kigger, hvor de kan slippe ind. De løber langs muren – og er der noget, de kan klatre i, så gør de det. Det vil sige planter ved husmuren, utætte nedløbsrør og lignende – og finder de en åbning på bare to centimeter i diameter, så er de inde”, siger Lisa Andersen.

“Og skal de mennesker, der fodrer fugle i haven huske, at foderet ikke skal ligge på jorden, fordi det trækker rotterne til. Det gør æbler på jorden også”.

Lisa Andersen fortæller videre, at man har pligt til at anmelde rotter – og den hurtigste vej til at få rottebekæmperen på besøg er via LINKET HER.

Rotter skal anmeldes

“Vi har pligt til anmelde, når vi får rotter i og ved vores boliger”, siger Lisa Andersen.

Rotter er ikke mere aggressive end andre vilde dyr. Trænger man dem op i en krog, så de ikke har mulighed for at flygte, så vil de naturligvis forsvare sig og eventuelt bide. Pres derfor ikke rotten, men giv den mulighed for at stikke af.

Man kan somme tider møde enlige brune rotter på gaden, i haven eller andre steder, der tilsyneladende virker både tamme og rolige. Det drejer sig sandsynligvis om et individ, der har ædt rottegift, men selv en sløv rotte kan bide fra sig, så vær på vagt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk