Forløsende sejr til SønderjyskEs håndboldherrer

Kampens spiller Julius Steen. Pressefoto
6. april 2024 Sport Skrevet af: Ole Kæhler

Tobias Møller var tilbage på SønderjyskEs holdkort, men der var ikke brug for hans kompetencer på banen fredag aften, hvor 1802 tilskuere så en kamp, hvor hjemmeholdet tog imod TTH, der var præget af dens betydning.

Holdene skiftedes til at score i kampens indledning med 3-3 på tavlen efter fem minutter. Gæsterne kom på 4-5 efter syv minutter, men det var også eneste gang i kampen SønderjyskE var bagud. De tog atter teten og fik løst TTH forskellige forsvars- og angrebsopstillinger ganske fint.

Julius Sten boltrede sig i målet og havde stor andel i en føring på 11-6 efter 20 minutter og i den sidste del af halvlegen havde hjemmeholdet flere muligheder for at øge denne føring. Det lykkedes dog ikke og i stedet kunne de gå til halvleg med et fire måls forspring på 13-9 og man sad lidt med fornemmelsen af, at SønderjyskE med koldblodighed kunne have afgjort kampen allerede efter 30 minutter.

Hvor holdene havde svært ved at smide bolden i kassen i den sidste del af første halvleg, blev der skruet op for scoringsfrekvensen i starten af anden halvleg. Otte mål på knap tre minutter og efter 32.49 minutter var cifrene på måltavlen ændret til 17-13. Derefter fulgte en periode hvor gæsterne havde nemmere ved at finde netmaskerne og en naturlig konsekvens heraf var en udligning til 20-20 efter 40 minutter, skriver SønderjyskE.

Heldigvis holdt spillerne hovedet koldt, holdt fast i konceptet og de kunne midt i halvlegen igen spille sig til en føring på tre mål, 24-21. Føringen på de tre mål var intakt med tre minutter tilbage og TTH forsøgte sig med en dobbelt mandsopdækning. SønderjyskE lod sig dog ikke stresse mere end at de til sidst kunne juble over en fortjent sejr på 31-28.

Kampens spiller Julius Sten stod fremragende i målet med en redningsprocent på 36, Andreas Lang og Nicolaj Jørgensen boltrede sig i angrebet, mens Jacob Bagersted og Morten Bjørnshauge viste forsvarsspil af høj klasse.

På trods af kampens betydning med intensitet og fight var det en fair spillet affære med kun tre udvisninger i alt, alle i de sidste 30 minutter.

Målscorere for SønderjyskE: Andreas Lang 10, Nicolaj Jørgensen 9, Morten Bjørnshauge og Alec Smit  hver 3, Jacob Bagersted og Nikolaj Svalastog hver  2, Oliver Eggert og Pelle Schilling hver 1 mål.

Redninger: Julius Sten 14/39, 35.9 procent.