Forsinkede Minds of 99 gav publikum fuld valuta for pengene

08. November Kultur

Af Martin Jakobsen  

Torsdag aften var det The Minds of 99 der gæstede Sønderborghus.

Supporten var ikke mindre end K-phax og jeg vil spare jer for mine fordomsfyldte klicheer. Men efter sigende, så er han en fremad stormende rapper og efter fremmøde, så er han vældig populær.

Bare ikke i mit univers.

Efter opvarmningsbandet blev der brugt ti mkinutter på at gøre klar til hovednavnet, der dog gav sig bedre end god tid og lod publikum vente i 40 unødvendige minutter.

Artiklen fortsætter under annoncen

The Minds of 99 et post punk – ja og post renæsance – det siger lige meget om genren. Hvis jeg skal sammenligne det, så vil jeg sige en blanding af ’80ernes pop og melankoli, synthesizer og nutidens finurlige digitale popmusik.

Medlemmerns i The Minds of 99 har været venner siden barndommen og har været aktive musikere siden 2012. Og flere studiealbums og et hav af prisnomineringer og festivaler er det blevet til i deres forholdvise korte levetid.

Forsangeren Niels Brandts karaktiske stemme, der stadigvæk befinder sig i puberteten og deres første single: “Det er Knud som er død”.

Oprindeligt et nekrologdigt af Tom Kristensen om opdagelsesrejsende Knud Rasmussen.

Med den omtalte single har båret bandet frem sammen med  P3’s Det Elektriske Barometer og ugens uungåelige er grobund for deres succes.

Siden da har de haft en plads i danskernes hjerte og det havde de også torsdag aften på Sønderborghus. Der var udsolgt og et fremmøde lig med koncerthøns i bur. Men uanset den brede aldersforskel blandt publikum og bandets forsinkede entré, så forstod de at sætte gang i festen, så hele huset det gyngede.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...