Forskelsbehandling: B42 har lejligheder forbeholdt kvinder

1. juni 2015 Samfund

Det var slet ikke i orden, at boligforeningen B42 kun ville udleje lejligheder til enlige kvinder, mente en oprørt mand, som derefter tog sagen videre og klagede til Ligebehandlingsnævnet, skriver Ekstrabladet.

Ifølge manden kunne det ikke være rigtigt, ‘at man i 2014 skal være kvinde for at kunne leje en lejlighed i den pågældende ejendom,’ fremgår det af en afgørelse fra Ligebehandlingsnævnet, som lige er blevet offentliggjort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deler bad med hinanden


Han havde set en annonce for en toværelseslejlighed i et kvarter i Sønderborg på boligforeningens hjemmeside og by3mente ikke, at det burde være en lovlig forhindring at nægte ham plads, selvom beboerne boede meget intimt og flere af dem blandt andet delte bad med hinanden.

 

Ifølge Mikael Kjer Jensen, der er direktør for B42, er det første gang, at selskabet har oplevet utilfredshed med forskelsbehandlingen i området, der tæller omkring 12 lejligheder.

“Vi har nogle enkelte mænd, der søger boliger dernede, men det er fordi de ikke har været opmærksomme på det. Når de hører, at det kun er for kvinder, så siger de, ‘at det er okay – helt i orden’, siger han.

Læs mere HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk