Forskelsbehandling: B42 har lejligheder forbeholdt kvinder

1. juni 2015 Samfund

Det var slet ikke i orden, at boligforeningen B42 kun ville udleje lejligheder til enlige kvinder, mente en oprørt mand, som derefter tog sagen videre og klagede til Ligebehandlingsnævnet, skriver Ekstrabladet.

Ifølge manden kunne det ikke være rigtigt, ‘at man i 2014 skal være kvinde for at kunne leje en lejlighed i den pågældende ejendom,’ fremgår det af en afgørelse fra Ligebehandlingsnævnet, som lige er blevet offentliggjort.

Deler bad med hinanden

Artiklen fortsætter under annoncen

Han havde set en annonce for en toværelseslejlighed i et kvarter i Sønderborg på boligforeningens hjemmeside og by3mente ikke, at det burde være en lovlig forhindring at nægte ham plads, selvom beboerne boede meget intimt og flere af dem blandt andet delte bad med hinanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Ifølge Mikael Kjer Jensen, der er direktør for B42, er det første gang, at selskabet har oplevet utilfredshed med forskelsbehandlingen i området, der tæller omkring 12 lejligheder.

“Vi har nogle enkelte mænd, der søger boliger dernede, men det er fordi de ikke har været opmærksomme på det. Når de hører, at det kun er for kvinder, så siger de, ‘at det er okay – helt i orden’, siger han.

Læs mere HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 112, Sydals

Bilist kørte galt og ringede til politiet

1. februar 2023 112

Tirsdag ringede en 18-årig kvinde til politiet, fordi hun kørte galt i Høruphav. “Hun kom kørende fra Østerbakken og ud på Sønder Landevej, hvor hun påkørte en anden bil”, siger John Weber fra politiet. “Det lidt pudsige ved sagen er, at den bil, som hun ramte, den forsvandt fra stedet”, siger han videre og tilføjer, […]

Læs mere...