Forurening: Olielignende klumper drevet i land ved Kegnæs

3. april 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Natten til onsdag er der drevet nogle olielignende klumper ind på kystområdet fra Drejet ved Kegnæs og strækningen op til Fynshav.by7

Brand & Redning er sammen med Vej & Park i fuld i gang med oprydningen af klumperne, som efterfølgende vil blive sendt ind til Danmarks Miljøundersøgelse, hvor man vil undersøge, nøjagtig hvad de indeholder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brand & Redning og Vej & Park undersøger kyststrækningerne på det øvrige Als for at se, om de olielignende klumper , som er mellem 1 og 5 centimeter i diameter også findes her.

Vi formoder klumperne indeholder fedt eller olie, men det får vi først endeligt svar på, når Danmarks Miljøundersøgelse har fået undersøgt dem, fortæller beredskabschef Bjarne Neerman, og tilføjer at Brand & Redning har talt med Søværnets Operative Kommando (SOK), men her har man ikke noget bud på, hvorfra forureningen er kommet.

 

Hos Brand & Redning opfordrer man til, at hvis man færdes med hunde på de strande, hvor klumperne er skyllet i land, så bør hundene holdes i snor, da man endnu ikke har fået analyseret klumpernes indhold.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Babyboom i Sønderborg

13. maj 2021 Samfund

Der er født 10 procent flere babyer i Sønderborg i første kvartal 2021 end året før og det ligger noget over landsgennemsnittet der viser, at der er født 3,4 procent flere babyer i Danmark – og faktisk er der tale om hele 7,2 procent flere babyer i marts end samme måned for et år siden. […]

Læs mere...