Forurening: Olielignende klumper drevet i land ved Kegnæs

3. april 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Natten til onsdag er der drevet nogle olielignende klumper ind på kystområdet fra Drejet ved Kegnæs og strækningen op til Fynshav.by7

Brand & Redning er sammen med Vej & Park i fuld i gang med oprydningen af klumperne, som efterfølgende vil blive sendt ind til Danmarks Miljøundersøgelse, hvor man vil undersøge, nøjagtig hvad de indeholder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brand & Redning og Vej & Park undersøger kyststrækningerne på det øvrige Als for at se, om de olielignende klumper , som er mellem 1 og 5 centimeter i diameter også findes her.

Vi formoder klumperne indeholder fedt eller olie, men det får vi først endeligt svar på, når Danmarks Miljøundersøgelse har fået undersøgt dem, fortæller beredskabschef Bjarne Neerman, og tilføjer at Brand & Redning har talt med Søværnets Operative Kommando (SOK), men her har man ikke noget bud på, hvorfra forureningen er kommet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Hos Brand & Redning opfordrer man til, at hvis man færdes med hunde på de strande, hvor klumperne er skyllet i land, så bør hundene holdes i snor, da man endnu ikke har fået analyseret klumpernes indhold.

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...