Forvaltningen og Museum Sønderjylland kæmper for at få lys på slottet

2. februar 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Både Museum Sønderjylland og Erhvervsudvalget ser meget gerne, der kommer lys på slottet i Sønderborg i døgnets mørke timer.

En facadebelysning af slottet vil betyde, at slottet bliver en integreret del af livet på havnen – hele året. Det vil samtidig øge den turistmæssige værdi og bidrage til byrådets vision om, at Sønderborg-området bliver til en endnu mere attraktiv turistdestination.

Men Sønderborg Slot og dets omkringliggende arealer er fredet, og der er stramme myndighedsrestriktioner, der gør det svært at tænde lys. Forvaltningen havde møde med Slots- og Kulturstyrelsen i december for at drøfte udfordringerne. Formålet var at fremlægge kommunens syn på sagen og høre mulighederne for belysning af slotsfacaden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det ser ikke ud til, at der sættes lamper op, som kaster lys på slotsfacaden, skriver forvaltningen.

En række mindre tiltag synes derimod at have en bedre chance.

En samlet lysplan kan eksempelvis omfatte: Installation af indvendigt lys i vinduerne, modernisering af den eksisterende lyssætning i slotsporten samt montering af lys langs gangstien rundt om slottet.

Det vurderes, at den model vil kræve et mindre omfattende samarbejde med eksterne rådgivere med speciale i lys.

Forvaltningen vurderer, at der bør arbejdes videre med en løsning, som har de bedste muligheder for at blive til virkelighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men alle tanker og alt arbejde er uden garanti, fordi det er Slots- og Kulturstyrelsen, der i sidste ende træffer afgørelse på baggrund af en række fredningshensyn.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...