Forvaltningsdirektøren vil lære af klagerne til Ankestyrelsen

27. juni 2017 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Mandag aften skrev SønderborgNYT en artikel om, at der bliver lavet rigtigt mange fejlafgørelser i sager på blandt andet børnehandicap-området.

“Det er et område, der kom ind under Børne- og Uddannelsesforvaltningen i sommeren 2016”, siger forvaltningsdirektør Carsten Lund til SønderborgNYT. Han er netop begyndt at gennemgå klagesagerne.

“Jeg sidder med alle klagesager på børn og unge-området, hvor der i forvaltningen er lavet 2000 afgørelser. Ud af dem er de 197 sendt til Ankestyrelsen”, siger forvaltningsdirektøren til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I 10 ud af de 197 sager har Sønderborg Kommune lavet en forkert afgørelse og det kan for eksempel være, vi ikke mente, vi kunne hjælpe borgeren med et tilskud. Så peger Ankestyrelsen på nogle paragraffer, der viser, vi alligevel kan hjælpe – og det lærer vi af”, siger Carsten Lund.

24 af de 197 sager sendte Ankestyrelsen tilbage til kommunen og bad om at sagerne blev behandlet påny. Det kan skyldes nogle oplysninger i sagen, som kommunen ikke var bekendt med, da der blev taget en beslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil også nævne, at i 47 af klagesagerne, har kommunen fået medhold og 17 af sagerne er sendt til en forkert klageinstans og kommer derfor retur, uden de er vurderet”, siger Carsten Lund. Et eksempel på ubehandlede klagesager kan være klager over, at der ikke var ledige parkeringspladser ved forvaltningen.

Alligevel alvorligt

“Det er indlysende, jeg nøje vil gennemgå de sager, hvor borgerne har fået medhold i deres klager. Jeg vil hæfte mig ved, om det er alvorlige eller mindre fejl, som vi har lavet. Det skal være sådan, at borgerne i Sønderborg får al den hjælp, som vi har mulighed for at give”, siger forvaltningsdirektøren. Han ser nødigt, at forkerte afgørelser har forringet livskvaliten hos de berørte.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil især bruge tid på at gennemgå klagerne på børnehandicapområdet”, siger Carsten Lund.

 

 

 

 

21. maj 2024 Sport, Sønderborg

Dartklubben Fluen kom hjem med medaljer

21. maj 2024 Sport

Dartklubben Fluen har haft en weekend fyldt med succes ved Lido Viking Masters i Horsens, hvor klubbens fem deltagere hentede i alt fem medaljer hjem. Den største stjerne var PDC-ranglistens nummer 109, Benjamin Drue Reus, der leverede en dominerende præstation og vandt guld i alle tre discipliner, han deltog i. Lørdagens første sejr kom i […]

Læs mere...