Forvaltningsdirektøren vil lære af klagerne til Ankestyrelsen

27. juni 2017 Samfund

Mandag aften skrev SønderborgNYT en artikel om, at der bliver lavet rigtigt mange fejlafgørelser i sager på blandt andet børnehandicap-området.

“Det er et område, der kom ind under Børne- og Uddannelsesforvaltningen i sommeren 2016”, siger forvaltningsdirektør Carsten Lund til SønderborgNYT. Han er netop begyndt at gennemgå klagesagerne.

“Jeg sidder med alle klagesager på børn og unge-området, hvor der i forvaltningen er lavet 2000 afgørelser. Ud af dem er de 197 sendt til Ankestyrelsen”, siger forvaltningsdirektøren til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I 10 ud af de 197 sager har Sønderborg Kommune lavet en forkert afgørelse og det kan for eksempel være, vi ikke mente, vi kunne hjælpe borgeren med et tilskud. Så peger Ankestyrelsen på nogle paragraffer, der viser, vi alligevel kan hjælpe – og det lærer vi af”, siger Carsten Lund.

24 af de 197 sager sendte Ankestyrelsen tilbage til kommunen og bad om at sagerne blev behandlet påny. Det kan skyldes nogle oplysninger i sagen, som kommunen ikke var bekendt med, da der blev taget en beslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil også nævne, at i 47 af klagesagerne, har kommunen fået medhold og 17 af sagerne er sendt til en forkert klageinstans og kommer derfor retur, uden de er vurderet”, siger Carsten Lund. Et eksempel på ubehandlede klagesager kan være klager over, at der ikke var ledige parkeringspladser ved forvaltningen.

Alligevel alvorligt

“Det er indlysende, jeg nøje vil gennemgå de sager, hvor borgerne har fået medhold i deres klager. Jeg vil hæfte mig ved, om det er alvorlige eller mindre fejl, som vi har lavet. Det skal være sådan, at borgerne i Sønderborg får al den hjælp, som vi har mulighed for at give”, siger forvaltningsdirektøren. Han ser nødigt, at forkerte afgørelser har forringet livskvaliten hos de berørte.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil især bruge tid på at gennemgå klagerne på børnehandicapområdet”, siger Carsten Lund.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Tour de France, Sønderborg

Nu hænger Tourens farver over handelsgaderne i Sønderborg midtby

23. maj 2022 Tour de France

Søndag fik René Larsen, Allan Kreutz og Lukas Grøndahl Hansen fra Vollerup Elservice set Sønderborg lidt fra oven. De skiftedes til at stå i en lift og hænge udsmykning, Tour de France-paraplyer, op i Jernbanegade og Perlegade. “Vi bruger gerne vores søndag på opgaven og også gerne nogle hverdagsaftener, så vi generer andre mindst muligt. […]

Læs mere...