Fra årsskiftet sænkes elafgiften til EUs minimumssats

23. september 2022 Politik
Benny Engelbrecht. Pressefoto
Benny Engelbrecht. Pressefoto

Den danske elafgift sænkes fra nytår til EUs minimumssats, så afgiften i første halvår af 2023 er på bare 0,8 øre per kilowatt-time mod knap 70 øre i dag.

Af andre finanspolitiske lempelser kunne det politiske flertal bag aftalen også præsentere en midlertidig stigning i børnechecken på 660 kroner foruden en såkaldt indefrysningsordning, der tillader virksomheder og husstande at udskyde betaling af elregningerne. For også at støtte udrulningen af fjernvarme forøges puljen hertil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alene rundbarberingen af elafgiften forventes at koste statskassen 3,5 milliarder kroner, oplyser TV2.

“I Sønderborg er der husstande, somk bruger naturgas og der kommer et loft over, hvor stort et a conto-beløb, der skal betales for netop naturgas”, siger den socialdemokratiske ordfører,Benny Engelbrecht, til SønderborgNYT.

“Og jeg ved også, der er en del, som fyrer med træpiller og de kommer nu med i samme ordning, som de, der har oliefyr og det betyder, at de kan kontakte en håndværker og sige, at de vil have en varmepumpe og så skal leverandøren papirarbejdet, så varmepumpen skal betales over en afdragsordning”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har været en enormt svært at lande aftalen, så den ikke påvirker priserne. Det nemmeste ville være at åbne statskassen og pumpe penge ud, men vi har fuldt finansieret det her krone for krone. Samlet set tilføres den samlede økonomi ikke flere penge”, siger finansordfører Benny Engelbrecht.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...