Fra årsskiftet udvides den offentlige åbningstid i svømmehallen

19. november 2019 Kultur

Siden august i år har svømmehallen i Humlehøjhallen haft åbent for offentlig svømning 30 timer om ugen. Det blev besluttet i foråret, da Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme fordelte vandtimer. Da den nye fordeling trådte i kraft i august, viste det sig hurtigt, at 30 timer var for lidt. Udvalget gik derfor i dialog med borgerne, og har holdt tre møder med repræsentanter fra de offentlige svømmere og et møde med Sønderborg Svømmeklub. Nu er den offentlige åbningstid igen udvidet til 34 timer om ugen, og der er valgt en ny fordelingsmodel.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er vores vurdering at den nye vandfordeling udnytter kapaciteten bedst muligt, og frigør flere timer til offentlig svømning fordelt på flere af ugens dage. Det ligger udvalget på sinde, at sikre alle borgere gode idrætsfaciliteter, samtidig med at børn og unge fortsat kan komme til at svømme foreningssvømning i eftermiddagstimerne”, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

“Mange ønsker at svømme den første del af aftenen. Vi har derfor igen givet plads til offentlig svømning i primetime ved at åbne to baner to aftener for offentlige svømmere. Vi har lavet en aftale med svømmeklubben, hvor der er indlagt fleksibilitet sådan, at hvis de på enkelte dage har brug for færre baner, så gives pladsen til den offentlige svømning”, siger næstformanden for udvalget, Jesper Kock.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye fordeling minder mere om den fordeling, der var i sæson 2018/2019 med 34 timer til offentlig svømning og 36 timer til foreningssvømning. Otte af timerne deles bassinet, så nogle af banerne er til offentlig svømning og nogle af banerne til foreningssvømning.

De nye tider træder i kraft fra årsskiftet.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...