Fredag den 3. november åbner Multikulturhuset

17. oktober 2017 Kultur

Fredag 3. november bliver en festdag for Sønderborgområdet. To års byggefase er slut, og Multikulturhuset slår dørene op med et mangfoldigt kulturtilbud for alle aldersgrupper. To dage for inden har bilerne indtaget båsene i det nye parkeringhus på Byens Havn.

Programmet for åbningen af Multikulturhuset ligger fast og skaber rammerne for en stor dag i Sønderborg Kommunes historie. Derfor er alle borgere, store som små, naturligvis inviteret til at deltage i festlighederne 3.

Artiklen fortsætter under annoncen

november kl. 15, der indledes med streetperformance og afsluttes med mulighed for at tage på rundtur i den store dobbeltbygning med de mange etager.

“Åbningen af Multikulturhus og P-hus markerer et gearskifte og et større tryk på speederen i vores fælles færd mod fremtiden. Vi understreger vores position som sønderjysk kulturby, vi skaber grundlag for større tilflytning, og så tager vi et vigtigt skridt mod at åbne en ny attraktiv havnefront med mange nye arbejdspladser, når også hotellet åbner og kollegiet befolkes med studerende”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelse.

Multi hele vejen rundt

Programmet byder på nedlæggelse af grundsten, taler, fællessang og musik samt mulighed for at besøge huset nye beboere… voksen- og børnebiblioteket, Deutsche Bücherei og Sønderjyllands Kunstskole, som hver især har deres kulturtilbud på åbningsdagen.

“Multikulturhuset er som navnet antyder, for alle borgere, uanset interesser, alder eller kulturel baggrund. Det er tænkt som en åben, demokratisk institution, hvor vi forsøger at binde en tråd mellem vores lokale historie og fremtidens digitale muligheder”, siger Erik Lauritzen.

385 P-pladser står klar

P-huset står allerede parat til at modtage mange biler. Det er nemlig blevet taget i brug to dage før d. 1. november. Det betyder, at 385 parkeringsbåse på i alt fem dæk står klar til at huse et større rykind af biler.

P-huset fejrer sin åbning med besøg af veteranbiler og opvisning med fjernstyrede modelbiler fra klubben Als RC i Nordborg. Der er bagefter servering med pølser, øl og vand.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk