Fredag er der missionærtræf i Sønderborg

3. juli 2019 Samfund

Fredag er der et stort træf af missionærer fra Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige. I alt kommer der små 30 missionærer til byen, hvor de vil kontakte byens borgere med deres kristne budskab i håb om at vinde borgernes interesse.

”Det er den største gruppe af forkyndere samlet i Sønderborg jeg har hørt om, og vi er meget stolte og spændte på hvordan det kommer til at løbe af stablen”, siger den lokale leder af menigheden, Quentin Cullingford i en pressemeddelelse.

”Jeg håber borgerne vil være åbne, og lytte til deres budskab. Mange mennesker ved ikke hvilken kærlig kraft det kristne evangelium har i sig. Det er præcis det budskab vores missionærer er kommet til Danmark for at forkynde”.

Træffet er kommet i stand igennem et samarbejde mellem kirkens jyske og fynske menigheder, hvor missionærerne er tilknyttet. De fleste mormon-missionærer i Danmark kommer fra USA, hvor de lever et ganske normalt liv med arbejde og studier. De er ofte i begyndelsen af tyverne. De betaler selv for deres ophold, der typisk varer mellem halvandet og to år.

Inden de unge mennesker kommer til Danmark, lærer de sproget på et intensivt sprogkursus.

”Det er en gammel tradition, at vi indenfor vores kirke har mulighed for at tage på mission i to år”, fortæller Quentin Cullingford.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er frivilligt, og man bestemmer ikke selv, hvor man sendes hen. Normalt har vi to kvindelige missionærer i Sønderborg. De bor her typisk et halvt år ad gangen og så flyttes de til en anden by, hvor de skal være sammen med en ny makker. Som erstatning kommer der så en ny til Sønderborg, og sådan roterer missionærerne hele tiden rundt.
Det er en fantastisk måde at lære mennesker at kende på, og som ungt menneske er det en god mulighed for at lære at holde af andre mennesker, til trods for forskellig kultur og livssituation. Det er ofte venner for livet man får, når man er ude som missionær – og så er det troen der knytter bånd mellem mennesker. Det er en uselvisk og kærlig relation, som er meget smuk”.

Artiklen fortsætter under annoncen

For tiden er der en missionær udsendt fra den lokale menighed her i Sønderborg.

Hun er i det Nord- Midttyske område og er lige nu i Erfurt.

Til september rejser endnu en ung på mission og det bliver til Finland.

Indenfor de næste par år forventes det at der yderligere udsendes tre missionærer fra Sønderborg menighed.

Om det så bliver til Hawaii eller Sverige må tiden vise.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...