Fredag: To ministre besøger Linak og Danfoss

13. oktober 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Fredag kommer Ellen Trane Nørby og Jørn Neergaard Larsen til Als for at høre om Danfoss og Linaks erfaringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, skabe vækst og oprette arbejdspladser i Danmark.

De to ministre starter med at besøge Danfoss i Nordborg, hvor de bliver vist rundt i virksomheden og skal drøfte trepartsaftalen og regeringens 2025-plan med koncerndirektør Niels B.

Artiklen fortsætter under annoncen

Christiansen og den øvrige ledelse. Derefter besøger de to ministre Linak.

Fra produktionen på Linak. Foto: Ole Kæhler

Fra produktionen på Linak. Foto: Ole Kæhler

Begge virksomheder har både akademikere, faglærte og ufaglærte ansat, og har derfor både interesse i skatte- og vækstinitiativerne i regeringens helhedsplan, samt i trepartsaftalen, der skal få flere til at tage en erhvervsuddannelse.

”Det er vigtigt, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, hvis virksomheder i hele landet skal kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Derfor har regeringen sikret en bedre geografisk fordeling af erhvervsuddannelser, så det ikke er afstanden til den nærmeste skole, som afgør, om de unge tager en erhvervsuddannelse,” siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

”Kommunerne og virksomhederne spiller også en central rolle, og vi ved, at det er et af de mest effektive redskaber til at skaffe folk i arbejde, når man kombinerer en aktiv beskæftigelsesindsats med virksomhedsrettede forløb,” siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk