Fredag: To ministre besøger Linak og Danfoss

13. oktober 2016 Erhverv

Fredag kommer Ellen Trane Nørby og Jørn Neergaard Larsen til Als for at høre om Danfoss og Linaks erfaringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, skabe vækst og oprette arbejdspladser i Danmark.

De to ministre starter med at besøge Danfoss i Nordborg, hvor de bliver vist rundt i virksomheden og skal drøfte trepartsaftalen og regeringens 2025-plan med koncerndirektør Niels B. Christiansen og den øvrige ledelse. Derefter besøger de to ministre Linak.

Begge virksomheder har både akademikere, faglærte og ufaglærte ansat, og har derfor både interesse i skatte- og vækstinitiativerne i regeringens helhedsplan, samt i trepartsaftalen, der skal få flere til at tage en erhvervsuddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er vigtigt, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, hvis virksomheder i hele landet skal kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Derfor har regeringen sikret en bedre geografisk fordeling af erhvervsuddannelser, så det ikke er afstanden til den nærmeste skole, som afgør, om de unge tager en erhvervsuddannelse,” siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

”Kommunerne og virksomhederne spiller også en central rolle, og vi ved, at det er et af de mest effektive redskaber til at skaffe folk i arbejde, når man kombinerer en aktiv beskæftigelsesindsats med virksomhedsrettede forløb,” siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...