Freddy Grøndahl er ny skyttekonge

12. juni 2021 Kultur
Freddy Grøndahl tv.
Freddy Grøndahl tv.

Lørdag formiddag blev der skudt med skarpt, da Borgerforeningens Skyttelaug havde deres årlige Kongeskydning – og bedst af dem alle blev Freddy Grøndahl, der i et år frem har titlen: Skyttekonge.

Inden selve skydningen blev der spist fælles morgenmad, hvor det var den afgående skyttekonge, Leif Larsen, som var vært.

Sønderborg Skyttekreds lagde geværer og skydebane til, da der skulle skydes – og det var også skyttekredsens rutinerede skytter, som sikrede, at alt foregik helt efter reglerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige siden 1881 har Skyttelauget hvert år, kun afbrudt af krige, arrangeret den årlige skyttefest for Borgerforeningens medlemmer.

I starten foregik skydningerne ved det hedengangne Kathrinelund i Sønderskoven.

Skyttelauget hovedopgave i dag er planlægning af den traditionelle årlige skyttefest med kongeskydning, skyttefrokost samt præmieskydning for damer og herrer.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...