Frederik Klakk Jeppesen fra SYC var på vinderholdet i Last is Out e-sportsejlads

23. januar 2020 Kultur

Esport og dermed e-sejlads vinder frem. Onsdag aften vandt TEAM DENMARK turneringen LAST IS OUT Regatta, foran de tidligere verdensmestrene fra Frankrig. Danskerne var tæt på at miste det hele, men kom efter det og tog sejren. Det var først efter 12 indledende race, at de tidligere verdensmestre måtte se sig slået.

Last is out

Formatet LAST IS OUT er simpelt opbygget. Et hold har tre spillere, og hold fra hele verden kan deltage. Et dansk hold må dog kun bestå af danske spillere, og det samme gælder for de andre nationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle holdene sejler mod hinanden i de velkendte J/70’ere. Der sejles gentagende mindre sejladser efter hinanden af ca. 7-9 minutters varighed indtil der kun er 2 hold tilbage. Der er en regel der gælder for alle sejladserne, den sejler som kommer sidst, ryger ud og det gør resten af hans hold også. Ender man på sidstepladsen i et race, er man definitivt ude i kampen om guldfinalen.

Regerende verdensmestre udfordret

Efter 12 race lykkedes det endeligt TEAM DENMARK at kunne slå det franske hold. Et fransk hold der ellers havde alle forudsætninger for at nå guldfinalen og dermed tage guldet. Det franske hold, som både havde verdensmestrene fra 2018 med på holdet, samt sølv medaljetager fra VM i 2019, kunne dog ikke slå de danske stjernersejlere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Guldfinalen var utrolig spændende og endte til danskerne fordel med en 3-1 sejr.

Lukas Mohr fortæller om aftenens sejladser;

”Vi starter som underseedet! Vi laver nogle små fejl som koster os dyrt i de indledende sejladser – men vi havde is i maven! Vi kom i bund og grund bedst ud af nærkampssituationerne, når det virkelig gjaldt”,, fortæller en af landets bedste e-sejlere i en pressemeddelelse.

Se eller gense aftens sejladser her på LINKET 

Artiklen fortsætter under annoncen

TEAM DENMARK-holdet bestod af:

Felix Jacobsen, medlem af Kongelig Dansk Yachtklub

Lukas Mohr, medlem af Kongelig Dansk Yachtklub og

Frederik Klakk Jeppesen, medlem af Sønderborg Yachtclub.

Kongelig Dansk Yachtklub som har to af aftenens e-spillere på holdet, er en af de danske klubber der har mange e-sportsaktiviteter. Seneste er bl.a. Sønderborg Yacht Club kommet med ombord i e-sejlads.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Kultur, Nordborg

Elstrup-Elstrupskov er Årets Landsby i Sønderborg Kommune.  

17. maj 2022 Kultur

Julearrangement, affaldsindsamling, multifest og opsætning af en ny badebro. Det var nogle af de aktiviteter, der gav fællesskab og livskvalitet i Elstrup-Elstrupskov i 2021. En enig dommerkomité har derfor valgt at pege på Elstrup-Elstrupskov som Årets Landsby i Sønderborg Kommune. Når Sønderborg Kommune kårer Årets Landsby, kigger dommerkomiteen på, om landsbyen tør tænke nyt, tør […]

Læs mere...