Frelsens Hær giver næring til familiernes spirende håb

9. september 2015 Samfund

Frelsens Hær i Sønderborg gør en stor og stille indsats for familier, der føler sig pressede i hverdagen. Den røde tråd68920_685083621578226_6715165317776562034_n i indsatsen er sundhed i bred forstand. Altså god mad, sociale relationer, bevægelse og også børneopdragelse plus meget mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Børnefamilier er med i Spiregruppen og lige nu er det 20 familier, altså 45 personer, der kommer her hver mandag”, siger Maja Jørgensen, som er ansat i Frelsens Hær. Hjælpearbejdet er støttet af Veluxfonden og indsatsen har foreløbig kørt i halvandet år.

“Vores målsætning er, at vi skal hjælpe familierne til at se nye muligheder, så de kommer videre i livet”, siger Maja Jørgensen. Spirefamilier møder ikke kun Frelsens Hær på Sundsmarkvej. Der er også hjemmebesøg.

Respekt for familierne

Artiklen fortsætter under annoncen

Når en familie henvender sig og beder Frelsens Hær om hjælp, så får de ikke bare en folder, hvor der står, hvad hjælpen består af.

Maja Jørgensen er glad for at have tid til mennesker.

Maja Jørgensen er glad for at have tid til mennesker.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi sætter os og og snakker med familien, som fortæller os, hvad det er, de synes, er så svært”, siger Maja Jørgensen. Det kan være hjælp til at få struktur på familielivet, lektiehjælp og andre ting. Familierne aftaler med Frelsens Hær, hvad de har brug for hjælp til.

Maja Jørgensen er glad for at være en del af Frelsens Hær, hvor hun virkeligt har tid til de mennesker, som hun møder. Når hun sætter sig sammen med en mand eller kvinde, der er kommet indenfor, så bliver der ikke kigget på uret. For hende er det pragtfuldt at få lov til at gi’ – og det tæller meget, at der er al den tid, der er brug for.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er her for at møde mennesker og lytte – og vi møder mennesker med respekt, fordi vi har den tid, der skal til”, siger hun. Og for mange, der føler sig klemte, er det guld værd at møde et menneske, der bruger sin tid til at lytte og prøve at forstå.

Dørene er åbne

I Frelsens Hær er dørene åbne for enhver, der har lyst til eller brug for at kigge indenfor.

“Der er altid kaffe på kanden og vi har tid til en snak”, siger Maja Jørgensen. Når der kommer en ind af døren, så slipper hun de ting, som hun er i gang med.1382179_338310502980777_1628637927_n

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er her for at møde mennesker”, siger Maja Jørgensen. Og det gode ved papirarbejde er, at det ikke løber noget steder, mens man sidder i en samtale.

I Frelsens Hær er der adskillige, der bare kommer for lige at sidde lidt, drikke en kop kaffe og så går de videre.

“Mandag eftermiddag har vi Spiregruppen for familier, tirsdag er der familieværksted, hvor der også laves mad og torsdag formiddag er der café for voksne”, siger Maja Jørgensen.

Du kan følge Frelsens Hær på Facebook

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk