Fremtidens 1864: Hjemmeværnet afløser sergent-eleverne

16. januar 2014 Kultur

På et møde onsdag i Garnisonens Kontaktudvalg, blev det foreslået og besluttet, at Hjemmeværnet overtager de militære traditioner i Sønderborg.

Erik Lauritzen skal tage stilling til kommunens rolle i de militære traditioner.

Erik Lauritzen skal tage stilling til kommunens rolle i de militære traditioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eftersom Hærens Sergentskole har rigeligt at se til i forbindelse med uddannelse og flytning til Varde, så blev det besluttet at traditionernes højtideligholdelse allerede fra dags dato overtages af Hjemmeværnet.

Traditionerne ved Dybbøls Skanser er stadig i medvind.

Traditionerne ved Dybbøls Skanser er stadig i medvind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dybbøldagen, 18. april 2014, er dog fortsat skolens ansvar.

Nytårskoncerten vil fra næste år blive videreført som en militær koncert med Slesvigske Musikkorps og med Hjemmeværnet og Lions som arrangør.

Næste punkt for den samlede plan er et møde med borgmester Erik Lauritzen om kommunens fremtidige medvirken i de militære traditioner.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...