Fri BikeShop: Kvinder blev klogere på cykler

20. maj 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag aften havde Fri BikeShop i Sønderborg reserveret til kvinder, som havde lyst til at blive klogere på cykler og det at opleve cykleglæde. Samtlige fik fornøjelsen af at teste, om de kører med den rigtige sadel.

Det er ikke pottetræning, men vejen til at sikre den rigtige sadel. Man skal sidde ned og trække med armene, så der kommer et aftryk i underlaget.

Det er ikke pottetræning, men vejen til at sikre den rigtige sadel. Man skal sidde ned og trække med armene, så der kommer et aftryk i underlaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er nemlig vigtigt, fordi i skal passe på jeres bækken og jeres ryg, siger Kent Nissen, som er ejeren af Fri BikeShop. Herefter blev der talt lidt om indstillingen af cyklen, så knæ og andre led ikke overbelastes.

– I skal sidde, så i sidder behageligt og er i stand til at have mange omdrejninger i pedalerne, siger han. Og så blev der fortalt om det vigtige ved at have de rigtige håndtag på cyklen. – De skal passe til jeres hånd og så skal de sidde, så armen er i den rigtige vinkel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udstyr for enhver tegnebogIMG_7660

Når det handler om cyklebukser, sko, hjelme og trøjer, så er der udstyr i alle prisklasser. Det forklarede Kim Grønning, der arbejder i Fri BikeShops butik.

Han fortale om forskellene på cyklesko i forskellige prisklasser og fik også nævnt lidt om pris og kvalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er altså ikke altid, det allerdyreste er det bedste, siger han. Da snakken kom ind på udstyr til cyklen, så anbefalede han bestemt computere med kadancemåler.

– Det er sådan i kan sikre jer, at i kører med det rigtige tråd – og i skal helst op på 90-100 omdrejninger, siger han. Mange cyklister har en idé om, at det gælder om at træde de tunge gear, fordi det giver en høj fart.

– Det gør det også, men ikke så længe. Kører man i lettere gear, så er der flere omgange og det øger iltoptagelsen, så man kan cykle længere, siger Kent Nissen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han nævner, at Lance Armstrong slog alle andre i Touren, da de kørte op af et stejlt bjerg.

– Det gjorde han fordi, han havde kondi til at køre i et lavere gear og træde mange omgange rigtigt hurtigt, siger han.

Værkstedstræning

Det er uden tvivl en fordel, hvis man selv kan skifte slange på sin cykel eller lappe den. Det fik de utrænede lov til at prøve i Fri BikeShops værksted, hvor der stod cyklemekanikere klar til at vejlede og fortælle om vedligeholdelse.

Og heldigvis var der tid til at gå rundt og kigge på hylderne i butikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle af damerne opdagede, man kan købe små patroner, der kan fylde cykelslanger med luft. Når der skiftet slange på racer, så kan man fylde luft i slangen på tre sekunder med et let tryk.

– Og sørg nu for at dækket sidder helt rigtigt, inden i trykker luft i, for eller flyver det af igen, siger Kim Grønning.

billede

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...