Folketingsvalget udskrevet

Her er de lokale kandidater

 

Fri BikeShop: Selvfølgelig kan kvinder lappe en cykel

1. maj 2014 Erhverv

Forleden slog Fri BikeShop i Sønderborg dørene op i aftentimerne til et lukket arrangement for kvinder, der havde grebet muligheden for at blive en smule klogere på cykel-universet. Hvis det skal være en fornøjelse at cykle, så er det ikke bare nok at købe en tilfældig cykel, sætte sig op og trampe afsted.

Kent Nissen fortæller om udstyr og indstilling af cykler.

Kent Nissen fortæller om udstyr og indstilling af cykler.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er stor forskel på, om man vil cykle ture rundt omkring på Als med veninderne, køre stærkt med en flok motionister eller udfordres i skove og på stier, fortæller Fri BikeShops ejer Kent Nissen. Når først man er klar over, hvad det præcis er, man vil med sin cykel, så kommer alt det andet.

Cyklen skal passe

– Man skal kunne cykle uden smerter – og er der problemer med motorikken i forvejen, så skal der tages højde for det, siger Brian Braukmann, som er ansat i butikken. han fortæller, at det blandt andet handler om at have den rigtige størrelse cykel og den helt rigtige sadel:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Man skal sidde, så bækkenet slapper af, siger han. Og det er der forskellige sadler, der kan sikre. Kunsten er at finde den rigtige.

– Der er ikke to bagdele, der er helt ens, siger han. Og hos Fri BikeShop kan man blive målt i alle ender og kanter, så den nye cykel kan udstyres og indstilles, så mulighederne for at opleve cykelglæden er helt i top.

Cyklen skal være sådan, at man kan køre uden at få smerter, siger Brian Braukmann.

Cyklen skal være sådan, at man kan køre uden at få smerter, siger Brian Braukmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det handler om at sidde godt og rigtigt, så det føles dejligt, når der trilles afsted på vejene.

Med til cykelglæden hører det rigtige tråd i pedalerne.

– Og til at starte med, så skal i arbejde hen imod 70 pedalomgange i minuttet, siger Kent Nissen. Når det føles let, så skal der skrues mere op, så der til sidst cykles med 90-100 omgange. En trøst for nybegyndere er, at det ganske enkelt bare er et spørgsmål om træning.

Fingersnilde

Det kræver på ingen måde råstyrke at lappe en cykel – og i Fri BikeShops værksted fik kvinderne lejlighed til at pille et dæk af en cykel og sætte det på igen. Nogle klarede det glimrende, mens andre havde lidt besvær.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I nødstilfælde kan man bruge dækjernet, når dækket skal vippes på, men så kan man altså nappe et nyt hul i slangen, siger en af cykelmekanikerne.

Naturligvis blev der kigget på det helt rigtige cykletøj, hvor især cyklebukser er vigtige.IMG_5933

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er med til at beskytte og husk nu, at der ikke skal trusser indenunder, siger Kent Nissen, der forklarer, hvorfor der ikke skal det.

Der er ingen tvivl om, at samtlige kvinder lærte noget nyt om cykler, udstyr og det at cykle – og til de, der ærgrer sig over, at de ikke var med, så kan de glæde sig over, at der igen er Kvindeaften hos Fri BikeShop i løbet af maj.

Arrangementet annonceres her på siden.

knap

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 FV22, Sønderborg

FV22: Statsministeren udskriver folketingsvalg – her er de lokale kandidater

5. oktober 2022 FV22

Statsminister Mette Frederiksen har netop udskrevet folketingsvalg og valgdagen er sat til den 1. november. I Sønderborg Kommune stiller seks lokale folketingskandidater op: Tidligere minister og nuværende folketingsmedlem Benny Engelbrecht stiller op for Socialdemokratiet, Byrådsmedlem Bo Kleis Christensen stiller op for Nye Borgerlige, Chris Preuss stiller op for Venstre, Dorthe Wildt stiller op for Liberal […]

Læs mere...