Frode Sørensen stikker spaden i jorden til cykelsti

28. september 2016 Nordborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

I løbet af næste år bliver det muligt at cykle helt fra busstationen midt i Sønderborg til Elsmark på Nordals ad en sikker cykelsti. Langt de fleste kilometer af strækningen er klar, men stykket i selve Sønderborg fra Grundtvigs Allé til centrum mangler.

Det rådes der imidlertid i løbet af de kommende måneder bod på.

Frode Sørensen giver en hånd med, når der skal graves ud til en cykelsti.

Frode Sørensen giver en hånd med, når der skal graves ud til en cykelsti.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første spadestik til anden og sidste etape af stien tages på mandag kl. 13 af formand for teknik- og miljøudvalget, Frode Sørensen. Det tages ved Kongevejsparken lige over for Vølbogade.

”Det er dejligt, at vi kommer endnu et stridt nærmere på at få supercykelstien færdig. Vi er nu nået ind i selve Sønderborg, og arbejdet bliver mere kompliceret, men også mere afgørende for trafiksikkerheden. Det bliver en klar forbedring for alle dem, der bruger cyklen mellem Sønderborg og byens østlige omegn og Als, og den glæder jeg mig til at sætte i gang”, siger Frode Sørensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Set ude fra og ind mod centrum laves først – fra den eksisterende banesti – en dobbeltrettet cykelsti langs Grundtvigs Allé frem til krydset ved Sundsmarkvej. Der bliver fremover lysreguleret til glæde for både cyklister og motorkøretøjer.

Igennem Kongevejsparken bliver der anlagt en cykelsti fra Sundsmarkvej til Kongevej, og i krydset Goethesgade/Sundsmarksvej laves der en helle, så både gående og cyklende kan stoppe midtvejs i krydset.

Sidste del af supercykelstien, som omfatter strækningen på den gamle Mommarkbane mellem haverne bag Kongevej og Ahlmannsvej og gennem togtunnelen under krydset ved biblioteket, gennemføres næste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk