Frugterne af hidtidig indsats præger kommunebudgettet

27. maj 2016 Erhverv

Politikerne har fundet besparelser for 20 millioner kroner uden at skride til drastiske spareplaner, skriver Lokalavisen.

I forbindelse med budgetforliget 2016-2019 blev politikerne enige om, at der fra 2017 skal findes årlige besparelser for 20 millioner kroner.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

De største besparelser er fundet i Arbejdsmarkedsudvalget og Sundhedsudvalget, hvor der skal bruges otte millioner kroner mindre hvert sted.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil nu hellere kalde det budgettilpasninger, fordi der er tale om, at vi nu er begyndt at høste frugten af den hidtidige indsats på især sundhedsområdet og så er der flere ledige, der er kommet i arbejde”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Borgmester Erik Lauritzen siger, at flere i arbejde og forebyggelse af sygehusindlæggelser gavner økonomien.

Borgmester Erik Lauritzen siger, at flere i arbejde og forebyggelse af sygehusindlæggelser gavner økonomien.

“Venstre havde gerne set nogle effektiviseringer, men jeg synes ikke, der er grund til at lave dem, når det viser sig, at de ikke er nødvendige”, siger borgmesteren.

Besparelsen i Arbejdsmarkedsudvalget skyldes, at flere er kommet i arbejde – og også at udgifterne til førtidspension har været faldende gennem en årrække.

I Sundhedsudvalget skal der bruges færre penge, fordi den kommunale medfinansering til regionen er faldet. Kommunen betaler regionen for hver borger, der bliver indlagt. Bedre forebyggelse og efterbehandlingegør, at disse udgifter er reduceret.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk