Fuld fart på biogas i Sønderborg-området

12. oktober 2018 Samfund

Biogasprojekterne i Sønderborg har nu passeret to store milepæle, da  byrådet onsdag den 3. oktober godkendte lokalplan-forslaget til anlægget i Glansager og samtidig har medlemmerne af foreningen BioenergiSyd tegnet sig for at levere 250 tusinde tons husdyrgødning til anlægget. Med byrådets beslutning og landmændenes opbakning for projektet, er man nu klar til at bygge et biogasanlæg.

Det skriver ProjectZero.

“Vi glæder os rigtig meget over, at medlemmerne har bakket os op i at nå første milepæl og vi glæder os til, at endnu flere landmænd ser potentialet i bioenergi og tilmelder sig anlægget i Glansager inden den 1. december”, siger formand for BioenergiSyd, Andreas Bonde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første spadestik kan tages, når indsigelsesperioden er afsluttet og byrådets godkendelse er endelig.

Sideløbende med anlægget i Glansager arbejdes med et anlæg nummer to i den vestlige del af Sønderborg Kommune.

Her er tegningen af gylleleverance fra medlemmerne af BioenergiSyd ligeledes godt i gang.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...