FV19: Flere valgplakater revet ned – straffen er hård

15. maj 2019 FV19

I søndags kunne SønderborgNYT fortælle, at socialdemokraten Benny Engelbrechts valgplakater i Perlegade, var blevet revet ned og at hærværket blev meldt til politiet.

Også Nye Borgerlige har fået plakater revet ned:

”Vi har fået plakater revet ned ved Hørup Centralskole søndag nat eller mandag morgen og vi er ikke i tvivl om, at det er politisk motiveret, fordi plakaterne er flået ned og ødelagte og det er kun vores plakater, der er blevet fjernet. De venstreorienterede partiers plakater er ikke rørt derude”, siger folketingskandidat Bo Kleis Christensen, der har skiftet plakaterne ud med nogle nye og vil politianmelde hærværket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre oplyser til SønderborgNYT at de ikke har overblikket over deres plakater i Sønderborg, men til gengæld er der begået hærværk på et banner, som opfordrer vælgerne til at stemme på EP-kandidaten Asger Christensen:

”Desværre er to af Asger Christensens bannere i Bojskovskov blevet stjålet i en sen nattetime, så nu har vi sat Ellen Trane Nørbys bannere på den halmvogn, der blev brugt af Agser Christensen”.

Der venter en fængselsstraf på op til seks år, hvis det kan bevises, at en plakat er blevet hevet ned og er politisk moviteret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er straffelovens paragraf 291, stykke 2, der siger, at man – i tilfælde af groft hærværk mod valgplakater – kan risikere i fængsel i op til seks år og kan det ikke bevises, at det er politisk motiveret, kan gerningsmanden risikere en bøde på 800 til 1.500 kroner.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...