Fyraftensmøde hos SIB: Skal du være byggekoordinator?

11. juni 2015 Erhverv

Erhvervs Akademi SydVest, EASV, har lavet en Byggekoordinatoruddannelse, som skal hjælpe entreprenører til at få et større overskud, når der bygges. Når det handler om at få større overskud, så er der ret mange penge at hente ved at have styr på koordineringen af arbejdet på de enkelte byggepladser.

René Hansen og Michael Jensen kan se fordelene i at uddanne byggekoordinatorer.

René Hansen og Michael Jensen kan se fordelene i at uddanne byggekoordinatorer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervsakademi SydVest inviterer i samarbejde med SIB Byggeri i Sønderborg til fyraftensmøde på onsdag kl. 16.30 hos SIB Byggeri, Sjællandsgade 8-14, Sønderborg, hvor du kan høre om uddannelsen.

“Langt størstedelen af os på det allerførste hold kommer med en håndværkerbaggrund og så er der unge fra gymnasiet”, siger Michael Jensen til SønderborgNYT. Han fortæller, der er nogle fordele ved at kende til byggepladser. Til gengæld er gymnasieeleverne meget stærkere på tal, beregninger og computere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere penge i kassen

Hvis der er styr på processen på en byggeplads, så er der penge at spare og det betyder et større overskud til entreprenøren.

“Jeg har oplevet mange sjove ting i mine år som bygningssnedker, hvor der er pillet stilladser ned, når malerne har malet loftet. Dagen efter blev de sat op igen, så elektrikerne kunne sætte loftslamper op”, siger Michael Jensen, som er med i det første hold Byggekoordinatorer.penge

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er også vigtigt, de forskellige håndværkere har de materialer, de skal bruge”, siger han.

“Kort sagt, så skal vi gøre byggeprocessen mere effektiv ved at sikre, der koordineres præcist mellem murer, maler, tømrer og andre. En håndværker, der står og venter, er lige så dyr som en, der er i fuld gang”, siger René Hansen, der også har en baggrund som bygningssnedker.

Uddannelsen er ikke kendt

Byggekoordinatoruddannelsen er splinterny og derfor er det ikke alle, der ved, hvad den skal bruges til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men på onsdag har alle interesserede chancen for at høre mere hos SIB i Sønderborg.easv

“Uddannelsen er efterspurgt af entreprenørerne, så den skal nok blive kendt i byggebranchen”, siger Michael Jensen.

Byggekoordinatorudannelsen er en 2-årig uddannelse med speciale indenfor byggeri og business.

Artiklen fortsætter under annoncen

På uddannelsen lærer du – udover at koordinere byggeprocessen også at forstå et udbudsmateriale. Og som noget nyt lærer du at holde fokus på fordelene ved bæredygtigt byggeri.

Læs mere om uddannelsen HER

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Kultur, Sønderborg

Hyggelig Sankt Hans på Fluepapiret

23. juni 2021 Kultur

En lille smule regn ødelagde ikke Sankt Hans-aften på Fluepapiret, hvor folk hyggede sig, mens  Michael Vogensen og Petersen spillede og sang – og lidt senere dukkede Ballonklovnen Finn også op og lavde sjove ballonfigurer til en masse af de børn, som havde taget deres forældre med til Strandpromenaden. Et ekstra krydderi på aftenen var, […]

Læs mere...