Gæsterne kom i en lind strøm til Riecks Arkæologiske Samling

23. august 2021 Kultur

Flere end 30 oldtidsinteresserede havde søndag taget deres fund med til Jørgen Riecks Arkæologiske Samling i Svenstrup, hvor gæsterne kom i en lind strøm i løbet af dagen, ja en enkelt kom endda to gange fordi alle børnebørnene skulle have oplevelsen.

Der var mange forskellige genstande. Adskillige økser, en mejsel og en amulet af bjørnetand for blot at nævne nogle. Hvor det var muligt, sammenlignede amatørarkæologen, Knud Bille, de medbragte ting med tilsvarende i samlingen og slog op i sine bøger for at bekræfte sin konklusion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var en hyggelig stemning, og gæsterne fik også udvekslet erfaringer indbyrdes, skriver Riecks Arkæologiske Samling.

Allerede om små tre uger, lørdag den 11. september kl. 10-16, går det igen løs på Riecks Samling, hvor stenalderen bliver gjort levende af otte stenalderfolk, der alle har deltaget i levendegørelsen på Hjerl Hede.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 112, Sønderborg

Overvågningskameraer må ikke flytte problemerne til andre steder

3. oktober 2022 112

Tryghed i nattelivet er væsentligt for Venstre og derfor har vi støttet opsætning af kameraer på risikosteder, ligesom vi støtter oprettelsen af nattelivszoner, siger politisk ordfører for Venstre i Sønderborgs byråd, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. “Kameraerne kan dog ikke stå alene og en aktiv politi-tilstedeværelse er stadig nødvendig, ligesom der løbende skal følges med […]

Læs mere...