Gæsterne kom i en lind strøm til Riecks Arkæologiske Samling

23. august 2021 Kultur

Flere end 30 oldtidsinteresserede havde søndag taget deres fund med til Jørgen Riecks Arkæologiske Samling i Svenstrup, hvor gæsterne kom i en lind strøm i løbet af dagen, ja en enkelt kom endda to gange fordi alle børnebørnene skulle have oplevelsen.

Der var mange forskellige genstande. Adskillige økser, en mejsel og en amulet af bjørnetand for blot at nævne nogle. Hvor det var muligt, sammenlignede amatørarkæologen, Knud Bille, de medbragte ting med tilsvarende i samlingen og slog op i sine bøger for at bekræfte sin konklusion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var en hyggelig stemning, og gæsterne fik også udvekslet erfaringer indbyrdes, skriver Riecks Arkæologiske Samling.

Allerede om små tre uger, lørdag den 11. september kl. 10-16, går det igen løs på Riecks Samling, hvor stenalderen bliver gjort levende af otte stenalderfolk, der alle har deltaget i levendegørelsen på Hjerl Hede.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...