Gavebånd og gavepapir er ikke genbrug

16. december 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Gavepapir er jo – som navnet også siger – papir.

Når vi alligevel ikke kan genbruge det fine gavepapir, skyldes det, at papiret er ofte overfladebehandlet med f.eks. glitter og glimmer, skriver Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Selv gavepapir, der ikke glimter, er belagt med en film, der betyder, at vi ikke kan genbruge det. Derfor skal du bare smide gavepapiret i din beholder til restaffald, hvor det i stedet er med til at sikre os billig varme.

Du kan naturligvis også lave dit helt eget genbrug af gavepapiret, hvis du folder papiret sammen og bruger det igen næste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

De smukke gavebånd bliver fremstillet af flere forskellige materialer, der dog alle har det til fælles, at de er ret stærke. Faktisk kan et enkelt bånd ret nemt sætte sig fast og ødelægge maskinerne på sorteringsanlægget – så derfor må gavebåndene heller ikke komme i genbrugsbeholderen.

23. juli 2024 Erhverv, Gråsten

Messedeltagere skal opdage hvor skønt her er

23. juli 2024 Erhverv

De fire sønderjyske kommuner, Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev, har slået sig sammen om den første, fælles sønderjyske bosætnings- og jobmesse, ‘Bo- og Jobmessen Sønderjylland’. Den foregår fredag den 13. september kl. 12-15 i Ahlmannsparken i Gråsten. “Når vi er med i messen, så er det ganske enkelt for at fortælle, der ikke findes mange […]

Læs mere...