Private får adgang til genbrugspladserne

28. marts 2020 COVID-19

Siden regeringen den 11. marts meldte ud, at store dele af den offentlige sektor skulle lukkes ned for at begrænse smittespredning af coronavirus, har de kommunale genbrugspladser været lukket for private.

Vi vil gøre alt for at vi kan nå at genåbne genbrugspladserne allerede fra tirsdag den 31. marts. Men der er en række ting, som vi først skal have på plads for at vi kan åbne på en forsvarlig måde for kunder og vores ansatte, siger Hans Erik Kristoffersen, direktør for Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Åbningen sker på baggrund af en vurdering fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Vurderingen er, at det er forsvarligt at åbne genbrugspladserne hvis der tages en række hensyn. Sønderborg Forsyning vil i løbet af mandag orientere om de ”færdselsregler”, som kommer til at gælde på hver af vores genbrugspladser.

“For at være på forkant havde bestyrelsen i Sønderborg Forsyning forleden et ekstraordinært bestyrelsesmøde. Her drøftede vi forskellige muligheder for at åbne pladserne, hvis myndighederne skulle ændre vurderingen. Derfor er vi godt på vej i planlægningen af åbningen” fortæller Tom Hartvig Nielsen, formand for Sønderborg Forsyning.

Sønderborg Forsyning vil løbende opdatere information omkring adgang til genbrugspladserne og de forholdsregler, som vi vil tage for at sikre en forsvarlig drift af pladserne.

Sønderborg Forsyning fulgte KLs anbefalinger

Vi står midt i Corona-krisen som er den værste krise i Verden i nyere tid – og landets kommuner har lukket alle ikke-kritiske funktioner ned, sagde Hans Erik Kristoffersen, direktør i Sønderborg Forsyning forleden til SønderborgNYT.

“El, varme, vand og spildevandshåndtering er vigtige ting og det samme er afhentningen af affald”, sagdehan videre.

Kommunernes Landsforening vurderede, at genbrugspladserne ikke er helt så vigtige.

“Og vi har fulgt KLs anbefalinger og lukket for private kunder på vores genbrugspladser”, sagde Hans Erik Kristoffersen.

For et par uger siden var Verden en anden og private kunne bruge Adgang365.

“Men en solskinslørdag kom der så mange kunder, at der var kø ved containerne og folk holdt ikke afstand til hinanden. Hertil kommer så, at der var trafikkaos både på og udenfor pladsen”, sagde Hans Erik Kristoffersen.

“Da antallet af forsamlede blev ændret fra 100 til 10 blev det meget sværere at holde åben”.

SønderborgNYT har fået mails, hvor der står, at der er mennesker, som kører deres affald ud i naturen og smider det dér.

“At smide affald i naturen var ulovligt før Corona-krisen og det er det også nu”, sagde Sønderbporg Forsynings direktør.

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk