Genforeningen blev fejret i Kongeskansen

13. juni 2021 Genforeningen 2020

Sønadag eftermiddag var Dronningen og andre prominente mennesker på besøg i Kongeskansen på Dybbøl Banke og det var de for at fejre Genforeningen 2020 – og lytte til lederen af Historiecenter Dybbøl Banke, Bjørn Østergaard, som sagde:

“Velkommen til Kongeskansen, som stedet hedder i dag – og navnet fik det efter den store genforreningsfest i 1920, hvor Dronningens bedstefar, Kong Christian den X og den kongelige familie – sammen med 50.000 andre – fejrede genforeningen med Danmark”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som følge af konflikthistorien blev Dybbøl Banke et af de mest minderige og symbolmættede steder i Danmark – først og fremmest på grund af de afgørende slag, som blev udkæmpet i 1864”, sagde Bjørn Østergaard.

“Deres Majestæt, Dronning Margrethe af Danmark, har ydtrykt det meget smukt: ‘Fra at være et åbent sår, dewr efterlod et ar, som en gang imellem godt kunne værke, er dagen med tiden blevet et minde, som vi holder i hævd og som vi ærer”, sagde historiecenterlederen.

Ved arrangementet i Dybbøl Skanse blev gæsterne modtaget med faner, der var musik fra Slesvigsk Musikkorps og et Dannabrogsfarvet F16-fly fløj over skanserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Arrangementet her i Kongeskansen er godt for vores historiecenter, fordi det sendes på tv til hele Danmark”, saqgde Børn Østergaard til SønderborgNYT.

“I maj måned har besøgstallet været det halve af, hvad vi plejer, men juni bliver bedre og jeg tror på, vi får en fin sommer i skanserne”.

Efter seancen i Kongeskansen kørte gæsterne til det tyske museum i SDønderborg og derfra skal de i Alsion.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...