Genforeningen: Løbeklubber skridter Sønderjyllands grænser af i løbesko

29. januar 2020 GF2020

Der er mange måder at markere en 100-års fødselsdag på. DGIs løbeklubber på Als og Sundeved er med, når 24 sønderjyske løbeklubber i maj måned på deres egen måde markerer Genforeningen 2020. 2. – 30. maj vil løbeklubberne i alt tilbagelægge 468 km på en rute, der går gennem syv syd- og sønderjyske kommuner og på vejen passerer 43 genforeningssten.

Stafetten starter og slutter ved Folkehjem i Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. maj ankommer depechen til Ballebro for dagen efter at blive svømmet over Als Fjord. I Hardeshøj tager alsiske løbeklubber tager imod og løber den i mål i Nordborg. De kommende eftermiddage fortsætter stafetten gennem Als og Sundeved, inden den forlader Sønderborg Kommune om eftermiddagen 10. maj, skriver Sønderborg Kommune.

Fest i Nordborg og Sønderborg

Der er lagt op til folkefest i målene, når stafetten ankommer til Storegade i Nordborg 4. maj og til Sønderborg Slot 7. maj. I Nordborg slås begivenheden sammen med 75-året for 2. Verdenskrigs afslutning i Danmark. I Sønderborg inviterer arrangørerne til “Store Hvedeaften” som optakt til Store Bededag dagen efter.

I begge byer har interesserede bliver rig mulighed for at kombinere en gå- eller løbetur med familien med aftensmad, musik og aktiviteter for både store og små. Der er åben for tilmeldinger til fælles-løb i Nordborg og Sønderborg, hvor man kan vælge mellem 2020 meter-børneløb, 5 km gang og 5 km løb.

Sig hej til 2120

Ud over det festlige program med bevægelse, musik og mad er det også muligt at blive klogere på Genforeningen. DGI kommer nemlig med en historisk interaktiv udstillingstrailer, hvor interesserede kan efterlade en personlig hilsen til fremtiden.

”I traileren kan besøgende genopleve genforeningshistorien fortalt gennem ord, billeder, videoer og tage et selfie-postkort. Her kan de skrive en personlig hilsen, som de sender til fremtiden”, fortæller Holger Jacobsen, der er frivillig arrangør i Stafet2020 styregruppen.

Alle postkort gemmes elektronisk i stafettens gyldne depeche. De næste 100 år bliver depechen udstillet på Folkehjem og må først åbnes i 200-året for Genforeningen i 2120.

Fakta om Stafet 2020

Stafet 2020 foregår 2. – 30. maj.

Hver dag i maj måned løber stafetten klokken 17 – 21 med deltagere fra de lokale løbeklubber.

Strækningen er 468 km.

Stafet 2020 i Sønderborg Kommune

Den 3. maj: Ankomst Ballebro

Den 4. maj: Depechen svømmes over Als Fjord og går i land ved Hardeshøj. Den løber i mål i Nordborg kl. 17.15. Masser af aktiviteter, kom og fest med – og løb med!

Den 5. maj: Nordborg-Fynshav

Den 6. maj: Fynshav-Majbøl

Den 7. maj: Majbøl-Sønderborg Slot. Her kan du være med til “Store Hvedeaften”, Segway-ringridning og en masse andet, når depechen kommer i mål.

Den 8.maj: Dybbøl – Skelde

Den 9. maj: Skelde – Gråsten

Den 10. maj: Gråsten – Rønshoved

Foto: Arkiv

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk