Genforeningen: ‘Valgstudie’ på Sønderborg Slot – følg afstemningen

2. februar 2020 GF2020

Torsdag den 13. februar kan du i anledningen af 100-året for Genforeningen genoplive de to folkeafstemninger den 10. februar og den 14. marts 1920 i en moderne form. Riddersalen på Sønderborg Slot bliver omdannet til et valgstudie – klar til afstemningsfest!

En valgdækning kræver selvfølgelig, at der er eksperter i studiet. Og det er der. I takt med at resultaterne strømmer ind fra de mange valgsteder i Sønderjylland vil aftenens talknusere og kommentatorer, de lokale eksperter, historikerne Merete Bo Thomsen, René Rasmussen og Carsten Porskrog Rasmussen give deres bud på, hvorfor det lokalt går, som det går, skriver Historisk Samfund for Als og Sundeved og Historisk Samfund for Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

De har på forhånd sat sig grundigt ind i, hvordan lokale forhold også spiller ind på afstemningen. Og de kan give et bud på, hvad der måske har bidraget til de markante forskelle, der måske vil vise sig, som aftenen skrider frem og afdækker en ægte valgstemning.

Vi klarer hele to folkeafstemninger på én aften – Nordslesvig før pausen og Sydslesvig efter. Så må vi se, hvordan stemningen svinger. Publikum vil lidt anderledes end sædvanligt opleve folkeafstemningen som levende historie. Og selvom I kender slutningen, bliver det helt sikkert drønspændende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftenens studievært er journalist Kristian Pallesen, og bag valgaftenen står Historisk Samfund for Sønderjylland og Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Bemærk datoen. Det er den 13. februar, og studieværten går på kl. 19.30.

Der er offentlig adgangog alle er velkomne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...