Genplant Planeten i Sønderskoven

26. oktober 2016 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Naturstyrelsen Sønderjylland og Naturskolerne i Sønderborg vil sammen med områdets skoleelever plante over 600 træer i Sønderskoven på Als. Der plantes i perioden 7.- 9.

Artiklen fortsætter under annoncen

november. Genplant Planeten går i luften med et startskud den 7.november kl. 10 ved “Kryb i Ly”.

Formålet med Genplant Planeten er at vise børn og unge, at de selv kan handle aktivt for et bedre klima.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet sætter samtidig fokus på, træplantning, bæredygtigt skovbrug og brug af træ er en del af løsningen på klimaproblemet, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Med Genplant Planeten får skolerne gratis træer, som de enten planter til skoleskove og grønne klasseværelser på skolens område – eller planter i eksisterende eller helt nye skove.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert træ vil optage CO2 fra luften og bygge kulstoffet ind i sin plantekrop. Når vi planter skov og bruger træ fra bæredygtigt dyrkede skove, kan vi på den måde binde en del af den CO2, som skaber klimaproblemet.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Kultur, Sønderborg

Flaget ved Dybbøl Mølle blev hejst

18. april 2021 Kultur

Søndag klokken 8:00 gik flaget til tops på Dybbøl Skanse og det var Hjemmeværnet, som stod for seancen. J. P. Rasmussen havde kommandoen og fortalte blandt andet om mindestenen, som står på Dybbøl Banke. Han er blandt dem, der kender rigtigt meget til Dybbøldagen, hvor han har haft kommandoen hele 14 gange. “De første syv […]

Læs mere...