Ghetto-udfordringer dramatiseres og debatteres i Sønderborghus

14. januar 2020 Samfund

En analyse fra VIVE viser, at etnisk danske børnefamilier i udsatte boligområder er en overset gruppe, som har behov for mere opmærksomhed og støtte. Det følges der op på og det sker den 28. januar kl. 16-19 på Sønderborghus, hvor alle interesserede kan komme og se Dacapo Teatrets dramatisering, høre dets oplæg til dialog og selv deltage i den.

Det skriver Sønderborg Kommune.

Chefanalytiker hos VIVE, Gunvor Christensen, offentliggjorde sidste år en analyse, der viser, at småbørnsfamilier i de udsatte boligområder er mere socialt udsatte end danske børnefamilier generelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun konkluderer desuden, at børn i de etnisk danske familier er hårdere ramt end børn i ikke-vestlige familier. I de ikke-vestlige familier er udfordringerne primært ledighed, manglende uddannelse og dårlig økonomi. De etnisk danske familier har de samme problemer at slås med – men dertil yderligere udfordringer som kriminalitet, misbrug og psykisk sygdom.

Alle er velkommen til at deltage i temamødet den 28. januar kl. 16-19 på Sønderborghus.

Af hensyn til forplejningen er der tilmelding senest den 24. januar på mail mbpd@sonderborg.dk eller telefon 27 90 59 32.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk