Giv din ældre-aktivitet vind i sejlene

10. april 2014 Frivillige

Pressemeddelelse:

Med ansøgningsfrist den 1. maj kan frivillige sociale foreninger, plejecentre mv. søge en ny pulje med 750.000 kr. til el-cykler, træningsmaskiner og andet, som kan være med til at give ældre borgere en aktiv oplevelse.

Ældrevelige tandem-cykler kan være en god investering.

Ældrevelige tandem-cykler kan være en god investering.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Regeringen afsatte i begyndelsen af året en mia. kr. til et nationalt løft af ældreområdet. De penge er nu fordelt – og Sønderborg Kommune har fået 16,3 mio. kr. Pengene er øremærket, idet Sønderborg Kommune lige som alle andre kommuner skulle søge om at få den reserverede portion ved at pege på de konkrete tiltag, man ville foretage. 750.000 kr. er øremærket til indkøb af træningsmaskiner og el-cykler m.v., som er med til at styrke ældre i forhold til både at forebygge skavanker og vedligeholde det gode helbred, som mange har. I mange sammenhænge har aktiviteterne også en værdifuld social funktion.

Artiklen fortsætter under annoncen

I praksis fordeles puljen ved, at frivillige sociale foreninger, plejecentre, aktivitetscentre m.v. kan søge om at få tildelt midler fra puljen. Ansøgningsfristen er den 1. maj, og ansøgningsskemaet findes på Sønderborg Kommunes hjemmeside www.sonderborgkommune.dk > faa-del-i-aeldrepulje

– Puljen supplerer de muligheder, der allerede foreligger for at få tilskud i form af § 18 og § 79-midler. Jeg håber, at frivillige i foreninger og medarbejdere på vore plejecentre og aktivitetscentre vil slå kreativiteten til og søge om penge til spændende aktiviteter, som kan give borgerne gode oplevelser. Der er god inspiration at hente på nettet, hvor man fx kan se, at mange ældre i København får dejlige oplevelser på skønne richshaw-ture i projektet ”Cykling uden alder”. Hvis I har ideer, så kom frem og brug ansøgningsskemaet – det er nu, ideerne kan blive til virkelighed, siger formand for seniorudvalget i Sønderborg Kommune, Preben Storm.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...