Giv en hånd med – Bilka giver en krone for hvert kilo indsamlet affald

2. september 2020 Samfund

156.000 kilo. Så meget affald i naturen blev indsamlet til sidste års Affaldsindsamling. Og affald hører jo ikke til i naturen.

Derfor kan du nu – sammen med Bilka – være med til at passe på den danske natur i dit lokalområde og samtidig støtte et godt formål. Fra den 7 til 20 september deler Bilka nemlig gratis affaldssække ud og stiller affaldscontainere op på p-pladserne.

Bilka opfordrer alle til at være med til at holde Danmark ren for skrald. For hvert kilo affald, danskerne samler ind i forbindelse med Affaldsindsamlingen, donerer Bilka 1 krone til Danmarks Naturfredningsforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet er et samarbejde mellem Bilka og Danmarks Naturfredningsforening, der står bag den årlige Affaldsindsamling. I år er det femte gang, at Bilka støtter op om projektet.

”Vi skal passe på den danske natur, og det er et fælles ansvar. Det gælder dig og mig og alle andre danskere. Det er dejligt at se, at det er blevet en fast tradition for mange danskere at samles og samle affald, og vi ser hvert år en stigende tilslutning til Affaldsindsamlingen. Vi er derfor rigtig glade for, at vi kan være med til at støtte op om Affaldsindsamlingen rundt om i hele Danmark”, siger Bilka-direktør Mark H. Nielsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste år donerede Bilka flere end 150.000 kroner, og målet i år er at komme op på et endnu højere beløb.

”Vi håber, at rigtig mange vil være med til at gøre en forskel, og vi opfordrer alle til at tagefamilien, kollegaerne, skoleklassen eller vennerne med under armen til Bilka, hvor vi står klar medaffaldssække til alle, der vil hjælpe”, siger Mark H. Nielsen.

Den officielle Affaldsindsamling foregår normalt i foråret, så Danmark kan blive forårsrengjort.

Men på grund af corona er Affaldsindsamlingen udsat til den 7.-20. september, og World Cleanup Day er lørdag den 19. september.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan tilmelde sig Affaldsindsamlingen på affaldsindsamlingen.dk og være med til at gøre en forskel for naturen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk