Glimrende samfundsøkonomi i en bro mellem Als og Fyn

23. marts 2019 Augustenborg

Vejdirektoratet har  offentliggjort en screeningsrapport om en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Rapporten bekræfter billedet fra AlsFynBroens egne rapporter, men viser endnu bedre samfundsøkonomi og større grad af brugerfinansiering.

Formand for AlsFynBroens styregruppe, Jørgen Mads Clausen, siger:

”Vi har nu fået Vejdirektoratets ord for, at en AlsFynBro vil være en rigtig god forretning for samfundet, og det er vi selvfølgelig meget tilfredse med. Det er et skulderklap til projektet og til vores videre arbejde. Og det bekræfter bare behovet for, at der bliver sat midler af til en egentlig forundersøgelse fra statens side.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Generelt flugter konklusionerne i Vejdirektoratets screeningsrapport med de tidligere analyser, som AlsFynBroen har fået udarbejdet af COWI og Rambøll, skriver AlsFynBroen i en pressemeddelelse.

Centrale konklusioner i Vejdirektoratets rapport om en AlsFyn-forbindelse:

Den interne rente (det samfundsøkonomiske afkast) anslås til 5,5 procent

De samlede anlægsomkostninger anslås til 22,4 milliarder kroner. Det skyldes, at der er taget yderligere hensyn til bund- og besejlingsforhold i Lillebælt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brugerfinansieringsgraden stiger nævneværdigt. Ifølge Vejdirektoratets tal falder behovet for statslig eller anden finansiering med 1,4 milliarder kroner til 10,4 milliarder kroner.

Linjeføringen skal undersøges nærmere, men den vil ikke skulle gå igennem fredede områder.

Den trafikale aflastning af E45, E20 og Lillebæltsbroen er som tidligere anslået (cirka 10 procent)

LINK: Se Vejdirektoratets rapport her

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...