Gode adfærdsråd til dig der arbejder hjemmefra

31. marts 2020 Samfund

Mange familier arbejder lige nu hjemmefra grundet Corona-krisen og når arbejdsopgaverne skal løses på distancen og børnene modtager fjernundervisning via pc’en, betyder det naturligt et højere energiforbrug samt et dårligere indeklima i hjemmene.

Men energiforbruget og indeklimaet på hjemmearbejdspladsen kan nemt reduceres med lidt god, gammeldags omtanke.

”Det er faktisk ret enkelt at skrue lidt ned for energiforbruget samt forbedre indeklimaet derhjemme med lidt omtanke og adfærdsændringer og det er faktisk de små ting, der gør den store forskel”, fortæller projektleder Charlie Lemtorp fra ProjectZero, der også selv arbejder hjemmefra under Corona-krisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT har bedt Charlie Lemtorp komme med fem gode råd til, hvordan familierne netop nu kan spare på energien, når der arbejdes hjemmefra:

Sørg for at få frisk luft – gå eller cykel nogle gange i løbet af dagen
Skift til LED-belysning ved dit skrivebord
Sluk computer og skærm, når du ikke benytter pc’en
Skru ned for varmen, når du lufter ud og husk at lufte ud i 10 minutter i op til 5 gange om dagen
Sluk for arbejdslamper og lys, når du holder pause

”Indeklima kan nemt forbedres ved at gå en tur i løbet af dagen, men du skal også lufte kraftigt ud helt op til 5 gange 10 minutter om dagen og når der er mange hjemme samtidig og computer og skærme står tændt vil der være behov for mere udluftning”, siger Charlie Lemtorp til SønderborgNYT.

Charlie Lemtorp er uddannet bygningskonstruktør, energimærkningskonsulent og miljørådgiver og har gennemført mere end mere end 1.600 energivejledninger i Sønderborg-området, hvoraf cirka 60 procent resulterede i en eller flere energirenoveringer og derfor har Charlie Lemtorp stor erfaring, når det handler om at spare på energien i de private husstande.

Sønderborg-områdets strømforbrug har igennem en årrække været faldende som følge af øget opmærksomhed, ændret adfærd, skifte til LED-belysning samt mere energieffektive apparater.

Ifølge ProjectZero, visionen om den grønne omstilling af Sønderborg-området, skal boligejernes traditionelle strømforbrug, eksklusiv strøm til varmepumper og elbiler, reduceres med yderligere 10 procent frem mod 2029 ifølge Roadmap2025.

HUSK – støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk