Godkendt: El-færgen Ellen må nu sejle med passagerer

24. juli 2019 Augustenborg

50 ærøboer havde tirsdag en ‘dramatisk’ dag på el-færgen Ellen, der fra midten af august skal sejle mellem Als og Ærø.

For at blive godkendt til at sejle med passagerer, skulle Ærøfærgernes personale vise overfor Søfartsstyrelsen, at de kunne evakuere de 50 statister fra færgen, og evakueringsøvelserne gik så godt, og færgen umiddelbart efter øvelserne blev godkendt til at sejle med passagerer.

Det fortæller Trine Heinemann, der er projektkoordinator på el-færgeprojektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Umiddelbart efter at øvelserne var overstået gav Søfartsstyrelsen en permanent tilladelse til at el-færgen kan sejle med passagerer. Dermed er endnu en milepæl nået for el-færgen”, siger hun til Fyns Amtsavis.

Det er stadig planen, at el-færgen skal begynde at sejle den 15. august. For nylig blev færgen ellers ramt af endnu et problem, da den ene motor til en thurster brændte af.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Seneste melding fra Danfoss er, at der kommer en ny thurstermotor i uge 32. Så planen er stadig at begynde sejladsen den 15. august”, siger Trine Heinemann.

El-færgen skal sejle i fast rutefart mellem Søby og Fynshav.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...