Godt hver tredje medfølgende partner er i job eller praktik via PartnerJob-ordningen

22. juli 2019 Erhverv

På seks måneder er 34 procent af de medfølgende partnere til tilflyttere til Sønderborg-området kommet i beskæftigelse eller praktik gennemPartnerJob-ordningen.

Af de 47 medfølgende partnere har 57 procent en længerevarende uddannelse, mens cirka 36 procent har enten en bachelor eller kort videregående uddannelse.

Cirka 7 procent er ufaglærte, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Størstedelen af de medfølgende tilflyttere har en international baggrund, mens 15 procent er danskere.

85 procent er kvinder.

”Det var en god erfaring at være en del af PartnerJob-ordningen og få rådgivning i forbindelse med visse jobdatabaser og få kendskab til de medier, som formidler stillinger. Det gav mig et boost i selvtilliden, at der var nogen, der viste mig det potentiale, jeg selv havde. Og jeg synes, at de gjorde en aktiv indsats, og jeg blev kaldt til en samtale på PartnerJob-konsulentens anbefaling. I dag har jeg selv landet et job, så det er dejligt at være i arbejde”, fortæller tilflytter Katja, som har været tilknyttet PartnerJob-ordningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis din virksomhed er interesseret i at ansætte en medfølgende partner eller tilbyde et praktikforløb, kan man kontakte PartnerJob-konsulent, Margriet Pless Jansen, på tlf. 24 43 26 73.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk