‘Godt Smil’ håber på muligheden for at tilbyde gratis tandeftersyn

5. juli 2019 Erhverv

Prisen på et tandeftersyn er – ligesom på en række andre tandlægeydelser – fastsat. Hos Tandlægen Godt Smil i Sønderborg ønsker man imidlertid at gøre op med den praksis og håber på, at det bliver muligt at tilbyde gratis eftersyn i fremtiden.

Efter regionerne sidste år opsagde den daværende overenskomst, skal Folketingets partier forhandle, hvordan de økonomiske rammer for fremtidens tandpleje skal se ud. Mens Tandlægeforeningen vil have flere penge budgetteret for at sikre den høje kvalitet i tandplejen, ser Anders Bjergegaard, der er administrerende direktør hos Godt Smil, sammenhængen mellem det offentlige tilskud og kvalitet anderledes, skriver Tandlægen Godt Smil.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi ønsker at være billigere, end vi må i dag, hvor prisen på eftersyn, tandrensninger og andre mindre behandlinger ligger fast. Så da vi ville tilbyde tandeftersynet kvit og frit til vores kunder, blev vi naturligvis virkelig skuffede over, at vi med det samme fik besked fra vores brancheforening om at stoppe”, siger Anders Bjergegaard.

Liberalisering på vej i tandlægebranchen

Nogle af de centrale punkter, der hidtil har vist sig vanskelige for Tandlægeforeningen og politikerne at nå til enighed om, er omfanget af tilskudsrammen, samt hvordan den skal fordeles, og hvorvidt der skal være faste priser på visse tandlægeydelser. Siden 1980’erne har politikerne øget brugerbetalingen fra cirka 50 procent til 80 procent i dag, og ifølge Godt Smil er yderligere konkurrence højst sandsynligt på vej til branchen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Trods Tandlægeforeningens arbejde for at undgå det, er vi 95 procent sikre på, at en øget liberalisering af branchen kommer til at finde sted, og vi hilser det i den grad velkommen. Med de driftsfordele, vi har som landsdækkende kæde, kan vi nemlig godt tilbyde kunderne en bedre pris uden at sætte fagligheden over styr”, siger Anders Bjergegaard, der er administrerende direktør hos Godt Smil.

Hos Godt Smil i Sønderborg ønsker de at gøre op med de ugennemskuelige priser, der hersker i branchen, og håber derfor, at konkurrencen i højere grad slippes fri, og at de fastsatte priser fjernes, så kunderne inden for en ikke alt for fjern fremtid let kan se, hvad forskellige tandlæger kan tilbyde, og hvad det koster.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Politik, Broager

Borgermøde om en ny cykelsti mellem Broager og Nybøl

27. oktober 2021 Politik

En ny, dobbeltrettet cykelsti mellem Nybøl og Broager er på vej, og derfor inviterer kommunen til borgermøde i Broagerhallen den 3. november klokken 17. På mødet kan man se forslaget til cykelstiens placering, stille spørgsmål og komme med input. På mødet vil der være repræsentanter fra Teknik- og Miljøudvalget, chef i Drift og Anlæg, Mette […]

Læs mere...