Gør plads til hotelbyggeri

14. maj 2015 Samfund

I tillid til, at de nødvendige aftaler falder på plads i forhold til det store hotel-projekt på havnen i Sønderborg, fortsætter Sønderborg Havneselskab nu med at klargøre grunden til byggeriet, oplyser adm. direktør i Havneselskabet, Michael Saxtorph i en pressemeddelelse.

Alt i det røde felt bliver fjernet fra jordens overflade.

Alt i det røde felt bliver fjernet fra jordens overflade.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker ved, at de gamle bygninger på havnen i Sønderborg bliver revet ned som et næste vigtigt skridt for projektet.

Fakta om nedbrydningen

I alt 16 bygninger og anlæg langs med kajen til den tidligere erhvervshavn i Sønderborg bliver revet ned. Alle bygninger er rømmet, og arealerne på havnen ejes af Havneselskabet. Nedrivningen ventes at begynde i starten af juni, og i den forbindelse vil der ske afspærringer på havnen i Sønderborg.

Alle naboer vil få et brev om, hvad nedbrydningerne vil indebære af gener, og i forbindelse med planlægningen vil der blive taget en del fotos af bygningerne før og efter nedbrydningen. Rydningen forventes at være afsluttet i midten af juli.

Artiklen fortsætter under annoncen

De berørte bygninger og anlæg ligger mellem Pakhuset og Videnshuset. I daglig tale drejer det sig om olietankene, H. K. Samuelsens tidligere bygninger og kontorer / i-Fabrikken og marinehjemmeværnets tidligere bygninger. Alle lejere er fraflyttet sidste år.

De bygninger og anlæg der rives ned, er de sidste bygninger på Sønderborg Nordhavn fra tiden, hvor havnen var en driftig erhvervshavn.

Tilbage bliver Pakhuset, som bliver en del af kommunens kommende multikulturhus.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...