Gospelfællesskabet går online med deres sangundervisning

7. januar 2021 Kultur

Sang er på mange måder blevet et af de steder, hvor man er nervøs for smitte med Corona, men samtidig er sang også noget, der er med til at styrke både vores fysiske og psykiske velbefindende, hvilket der på en helt særlig måde er brug for i disse tider. Gospelfællesskabet Sønderborg har valgt at fastholde aktiviteter for alle korene online under den nye lockdown.

Det med at synge fysisk sammen er igen ikke muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det forhindrer dog ikke Gospelfællesskabet Sønderborg i at synge sammen og tage imod nye medlemmer, der gerne vil synge med. Sammen forsøger vi at holde modet og håbet oppe i denne tid og udover at synge sammen er medlemmerne gode til at hjælpe hinanden og holde øje med hinanden.

Voksenkorene mødes, indtil det igen er muligt at mødes fysisk, på en onlineportal der hedder ZOOM. Her kan man se og høre korlederen undervise og man kan synge med hjemmefra, skriver Gospelfællesskabet

Der er meget der er blevet lært siden seneste lockdown, hvor alle korledere skulle skynde sig at lære at undervise kor online og det betyder, at man nu også kan høre filer med alle stemmer hjemme i stuerne.

Desuden vil der løbende være andre elementer med til øveaftnerne hvis lockdownen viser sig at vare i længere tid – der vil blandt andet være undervisning i sangteknik, “kaffepauser”, gæster og særskilt undervisning til de enkelte stemmergrupper.

Til børne- og teengospelkoret arbejdes der på at producere videoer til medlemmerne, hvor de lærer koreografier og sange og samtidig mødes de, der har lyst på ZOOM til en hyggesnak med korlederen. På denne måde kan “korøvelsen” også bruges som et afbræk i hjemmeskolen både for børn og forældre.

Hvis man gerne vil deltage i et af de fem gospelkor – Gospel4Ever, Hearts of Gospel, Gospel4Kids, Gospel4Teens eller New Hope Gospel Choir så er man velkommen til at kontakte gospelfællesskabet via deres hjemmeside.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk