Gråsten: 12 lokale ildsjæle sætter fokus på kræft

18. februar 2014 Frivillige

Efter at have deltaget i et modeshow til fordel for Kræftens Bekæmpelse, gik Helle Blindbæk fra Noa Noa-butikken i Sønderborg i tænkebox. Flere butikker arbejdede sammen om at vise en masse tøj, men Helle Blindbæk havde en følelse af, at der på en eller måde skulle være noget i arrangementet, der handlede om kræft.

Helle Blindbæk blev formand for Kræftens Bekæmpelse i Gråsten.

Helle Blindbæk blev formand for Kræftens Bekæmpelse i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det undrede mig, at nogle af os, der er kommet godt igennem et kræftforløb ikke blev opfordret til at fortælle vores historie eller at der ikke blev snakket om make-up-kurserne fra Matas, siger Helle Blindbæk til Sønderborg Nyt. På internettet opdagede hun, der slet ikke var en lokalafdeling af Kræftens Bekæmpelse i hjembyen Gråsten.

– Så fik jeg snakket med nogle af de lokale, jeg kender og der var hele tolv, der meldte sig som aktive til et lokaludvalg, siger Helle Blindbæk. Det var så ikke lige en del af planen, hun selv skulle lande på formandsposten og hertil en post som lokal kampagneleder for den landsdækkende indsamling.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har min forretning i Sønderborg, jeg er med i Odd Fellow og også menighedsrådet, så jeg har rigeligt, siger hun. Og selvom hun havde rigeligt, så er fakta, at nu har hun mere.

Helle Blindbæk vil gøre sit til, at når Kræftens Bekæmpelse i Gråsten er på kræftbanen, så kan folk vente at høre historier fra mennesker, der er i gang med et behandlingsforløb og også fra nogle af de mange, der er kommet godt igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Kræft er uhyggeligt, men det er altså ikke sort det hele, siger Helle Blindbæk.

Den 11. marts samles foreningen igen i Ahlmannsparken og der er masser af plads til flere medlemmer.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...