Gråsten: 12 lokale ildsjæle sætter fokus på kræft

18. februar 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Efter at have deltaget i et modeshow til fordel for Kræftens Bekæmpelse, gik Helle Blindbæk fra Noa Noa-butikken i Sønderborg i tænkebox. Flere butikker arbejdede sammen om at vise en masse tøj, men Helle Blindbæk havde en følelse af, at der på en eller måde skulle være noget i arrangementet, der handlede om kræft.

Helle Blindbæk blev formand for Kræftens Bekæmpelse i Gråsten.

Helle Blindbæk blev formand for Kræftens Bekæmpelse i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det undrede mig, at nogle af os, der er kommet godt igennem et kræftforløb ikke blev opfordret til at fortælle vores historie eller at der ikke blev snakket om make-up-kurserne fra Matas, siger Helle Blindbæk til Sønderborg Nyt. På internettet opdagede hun, der slet ikke var en lokalafdeling af Kræftens Bekæmpelse i hjembyen Gråsten.

– Så fik jeg snakket med nogle af de lokale, jeg kender og der var hele tolv, der meldte sig som aktive til et lokaludvalg, siger Helle Blindbæk. Det var så ikke lige en del af planen, hun selv skulle lande på formandsposten og hertil en post som lokal kampagneleder for den landsdækkende indsamling.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har min forretning i Sønderborg, jeg er med i Odd Fellow og også menighedsrådet, så jeg har rigeligt, siger hun. Og selvom hun havde rigeligt, så er fakta, at nu har hun mere.

Helle Blindbæk vil gøre sit til, at når Kræftens Bekæmpelse i Gråsten er på kræftbanen, så kan folk vente at høre historier fra mennesker, der er i gang med et behandlingsforløb og også fra nogle af de mange, der er kommet godt igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Kræft er uhyggeligt, men det er altså ikke sort det hele, siger Helle Blindbæk.

Den 11. marts samles foreningen igen i Ahlmannsparken og der er masser af plads til flere medlemmer.

 

13. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Gå en tur på Kær og støt julemærkehjemmene

13. april 2024 Sønderborg

Lions Danmark har i årenes løb støttet Julemærkehjemmene med ca. 2,8 millioner kroner og nu inviterer klubberne i Sønderborg Kommune til, at du og alle andre kan møde op den 5. maj og gå 1000 meter, nyde naturen i godt selskab – måske med familien, nogle naboer, kolleger eller venner – og støtte Julemærkehjemmet Fjordmark. […]

Læs mere...