Gråsten-Æblet bliver midtpunkt for værdi-fællesskab

21. februar 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

På onsdag skal Landdistriktsudvalget beslutte sig for, om de vil bakke op om en strategi, der vil gavne Gråsten og de omkringliggende landsbyer, der alle vil have en bid af det store æble.gråsten

Gråsten-Æblet er en af de ældste danske æblesorter og den helt store æblenydelse. Nu stiller KULTURLANDSBYEN6300 og Landdistriktsudvalget i Sønderborg Kommune skarpt ind på æblet for at indfri det stedbundne potentiale og kulturarven, som et bærende element i udviklingen af området mellem Adsbøl, Fiskbæk, Ladegårdskov og Grøntgøft, og som drivkraft for gråsten3udviklingen af hele kulturbåndet mellem Gråsten, Sønderborg, Aabenraa, Flensborg samt Kulturregionen Sønderjylland/Slesvig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet er at skabe et nyt samlingspunkt for borgerne og besøgende med udgangspunkt i et værdifællesskab om Gråsten-Æblet. Kulturlandsbyen kan således skabe en identitet, som i stigende omfang brander hele området.

Succeskriteriet er, at der sikres en stor lokal opbakning, at antallet af besøgende til området forøges markant samt at det sundhedsmæssige og kunstneriske aspekt i Gråsten-æblet inddrages i et utal af sammenhænge på tværs af eksisterende forhold.gråsten1

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet har et udviklingspotentiale, der bidrager til at forbedre lokalområdets vækstmuligheder og skabelse af jobs som en afledt effekt på længere sigt.

Grundantagelsen er, at projektet skal vokse nedenfra. Uden en folkelig opbakning og med et solidt fundament blandt aktørerne – private, foreninger, erhvervslivet og det offentlige – sker intet.

Forvaltningen anbefaler, at Landdistriktsudvalget støtter med 40.000 kroner, der vil dække udgifterne for i år og det kommende år.

16. juni 2024 Broager, Sport

Broagerland Skytteforening inviterer alle med til holdskydning

16. juni 2024 Broager

Broagerlands Skytteforening inviterer alle til Korporationsskydning, holdskydning på deres 200 meter-baner ved Skrækkehøj i Skelde. Der skydes med velholdte høj-kvalitets Sauer Rifler kal. 6.5 mm. og træfbilledet udskrives på vores elektroniske Kongsberg markerings anlæg. Det skriver skytteforeningen og fortæller, at skydningen foregår på lørdag kl. 10.00 – ca. 15.00 afhængig af tilmeldinger, formiddagen fyldes først. […]

Læs mere...