Gråsten-Æblet bliver midtpunkt for værdi-fællesskab

21. februar 2014 Uncategorized

På onsdag skal Landdistriktsudvalget beslutte sig for, om de vil bakke op om en strategi, der vil gavne Gråsten og de omkringliggende landsbyer, der alle vil have en bid af det store æble.gråsten

Gråsten-Æblet er en af de ældste danske æblesorter og den helt store æblenydelse. Nu stiller KULTURLANDSBYEN6300 og Landdistriktsudvalget i Sønderborg Kommune skarpt ind på æblet for at indfri det stedbundne potentiale og kulturarven, som et bærende element i udviklingen af området mellem Adsbøl, Fiskbæk, Ladegårdskov og Grøntgøft, og som drivkraft for gråsten3udviklingen af hele kulturbåndet mellem Gråsten, Sønderborg, Aabenraa, Flensborg samt Kulturregionen Sønderjylland/Slesvig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet er at skabe et nyt samlingspunkt for borgerne og besøgende med udgangspunkt i et værdifællesskab om Gråsten-Æblet. Kulturlandsbyen kan således skabe en identitet, som i stigende omfang brander hele området.

Succeskriteriet er, at der sikres en stor lokal opbakning, at antallet af besøgende til området forøges markant samt at det sundhedsmæssige og kunstneriske aspekt i Gråsten-æblet inddrages i et utal af sammenhænge på tværs af eksisterende forhold.gråsten1

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet har et udviklingspotentiale, der bidrager til at forbedre lokalområdets vækstmuligheder og skabelse af jobs som en afledt effekt på længere sigt.

Grundantagelsen er, at projektet skal vokse nedenfra. Uden en folkelig opbakning og med et solidt fundament blandt aktørerne – private, foreninger, erhvervslivet og det offentlige – sker intet.

Forvaltningen anbefaler, at Landdistriktsudvalget støtter med 40.000 kroner, der vil dække udgifterne for i år og det kommende år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...