Gråsten-Æblet bliver midtpunkt for værdi-fællesskab

21. februar 2014 Uncategorized

På onsdag skal Landdistriktsudvalget beslutte sig for, om de vil bakke op om en strategi, der vil gavne Gråsten og de omkringliggende landsbyer, der alle vil have en bid af det store æble.gråsten

Gråsten-Æblet er en af de ældste danske æblesorter og den helt store æblenydelse. Nu stiller KULTURLANDSBYEN6300 og Landdistriktsudvalget i Sønderborg Kommune skarpt ind på æblet for at indfri det stedbundne potentiale og kulturarven, som et bærende element i udviklingen af området mellem Adsbøl, Fiskbæk, Ladegårdskov og Grøntgøft, og som drivkraft for gråsten3udviklingen af hele kulturbåndet mellem Gråsten, Sønderborg, Aabenraa, Flensborg samt Kulturregionen Sønderjylland/Slesvig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet er at skabe et nyt samlingspunkt for borgerne og besøgende med udgangspunkt i et værdifællesskab om Gråsten-Æblet. Kulturlandsbyen kan således skabe en identitet, som i stigende omfang brander hele området.

Succeskriteriet er, at der sikres en stor lokal opbakning, at antallet af besøgende til området forøges markant samt at det sundhedsmæssige og kunstneriske aspekt i Gråsten-æblet inddrages i et utal af sammenhænge på tværs af eksisterende forhold.gråsten1

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet har et udviklingspotentiale, der bidrager til at forbedre lokalområdets vækstmuligheder og skabelse af jobs som en afledt effekt på længere sigt.

Grundantagelsen er, at projektet skal vokse nedenfra. Uden en folkelig opbakning og med et solidt fundament blandt aktørerne – private, foreninger, erhvervslivet og det offentlige – sker intet.

Forvaltningen anbefaler, at Landdistriktsudvalget støtter med 40.000 kroner, der vil dække udgifterne for i år og det kommende år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...