Gråsten byder ind med en vækstplan

17. november 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Mens øen Als har tilbagegang i indbyggertallet, er der flere bysamfund i den vestlige den af kommunen, som har en mindre vækst. Og aktive borgere i Gråsten-området ser gode muligheder for, at Gråsten også i fremtiden kan bidrage aktivt til at skabe udvikling og vækst i Sønderborg Kommune.gråsten4

“Vi har holdt syv borgermøder i efteråret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har fået et utal af ideer til nye aktiviteter, og vi kan nu bidrage med Gråsten-områdets forslag, som sammen med forslag fra Nordals og Sønderborg bliver grundlaget for en samlet vækststrategi”, varsler formanden for Gråsten Forum, Peter Norman.

På et borgermøde den 25.

Artiklen fortsætter under annoncen

november kl. 19 på Landbrugsskolen lægger Gråsten Forum og alle interesserede i Gråsten-området sidste hånd på den rapport, kommunen får med områdets bidrag til kommunens fremtidige udvikling.

“Vores masterplan for Gråsten-området skal jo indgå i en fælles udviklings- og vækstplan for kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og for vores del peger vi på at få sat mere gang i at skabe båndbyen Rinkenæs, Gråsten, Egernsund, hvor der er mulighed for rigtig mange attraktive byggegrunde, hvis de blot bliver udstykket”, mener styregruppen.

“På alle borgermøderne i Gråsten-området i efteråret er der peget på, at Gråsten mangler en multihal til møder og øvrige aktiviteter, som vi gerne vil styrke med en borgerdrevet udvikling”.

På turistområdet peger flere foreninger på, at vi går sammen om at skabe forskellige turismeprodukter inden for aktiv-turisme, hvor naturen er rammen for at udvikle nye typer af oplevelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er uudnyttede potentialer omkring Nybøl Nor, hvor tre tidligere kommunegrænser har betydet, at der i dag ikke er en natur og oplevelsessti, der sikrer en tur om Nor’et.gråsten1

“Vi skal styrke samspillet mellem de frivillige og professionelle aktører og Sønderborg Kommune de næste par år for at realisere en fælles indsats.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og vi skal sikre, at alle ideer fra borgerne er synlige, så enhver borger med lyst til at være noget for fællesskabet kan gribe ideen og gøre noget ved den”, tilføjer formanden for Gråsten Forum.

Ildsjælene er klar

Der er slet ikke tvivl om det lokale engagement for at sikre udvikling i Gråsten-området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har efterårets borgermøder arrangeret af Gråsten Forum vist. Mange spændende og iderige forslag er kommet på bordet og bliver nu fastholdt i en rapport til kommunen og i et tillæg til rapporten.

Blandt ideerne er at etablere cykel- og vandrestier, der forbinder alle byerne i området og samtidig fungerer som en sikker skolevej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er forslag om at stifte en musikforening, bygge skaterbane til de unge, opsætte turistinfotavler, indrette autocamperplads og tillade robåde på slotssøen.

Nogle ser det som en opgave at binde Nybølstien sammen med de øvrige stier, bl.a.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gråstenstien og skabe uderum med f.eks. bålpladser, kano/kajakpladser, fuglestationer, fiskepladser osv.

Fra “elev-byrådet” er der forslag om at indrette en ny biograf, opbygge en friluftsscene og udvide Ahlmannsparken med svømmehal, bowling og indendørs kunstgræsbane.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og der er ønsker om en skilift til den lille kælkebakke.gråsten 1

På tværs af alle borgermøderne er det foreslået, at udvide Ahlmannsparken og indrette et fælles kulturhus, et medborgerhus, med mødelokaler for alle generationer, og f.eks.

Artiklen fortsætter under annoncen

økologisk basar, indendørs amfi-scene, øvelokaler til unge musikere, udstillingsområder og plads til sport og til dagpleje, børnehaver, skole og fritidshjem.

I en debat om “op i helikopteren” udmøntede sig i forslag om bl.a.

Artiklen fortsætter under annoncen

økoturisme som attraktion, færgefart til Gråsten, flere specialforretninger og med forslag til at udvikle Alnor Strandpark som samlingssted med “familierum”, legepladser/udekøkken og shelters.

“Nogle udviklingsopgaver er kommunale, og andre er lige til at gribe for borgere, som brænder for at sætte nyt i gang, der styrker bosætning og turisme i vort område”, siger formanden for Gråsten Forum, Peter Norman..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Grillbaren – med det traditionelle udvalg som nu har fået et kvalitetsløft

16. april 2021 Erhverv

Fredag formiddag åbende Grillbaren, som ligger i krydset ved Perlegade og Østergade – og det er Tataro-brødrene og deres kompagnon, Torben Klitbo, der står bag. “Vores udvalg er stort set det samme, som man så i grillbarer, dengang de kom til landet, men vi har givet kvaliteten et løft”, siger Torben Klitbo til SønderborgNYT. Altså […]

Læs mere...